Affordable Watches 手錶討論區(27)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
錶呢啲玩具有閒錢先買,家人有事幫到手都係好事嚟
月巴take care
錶永遠係度,唔洗急
屋企人幫咗先
大家點睇Seiko mod
衰過流四
全部用返seiko原裝件就ok
但市面啲seiko mod唔少係另外買殼買dial買hands買bezel insert
得返粒芯係原裝嘅話咁其實同買啲nh35 “homage”款有咩分別

我覺得你買隻假撈,假pp 都仲講到係你鍾意撈/pp 但買唔起(雖然都係唔好)
但買精工logo 嘅撈款就真係5gjm9
我連用seiko 配件mod隻錶都麻麻
我寧願玩可以customize既牌子
蒲頭了,祝各位心想事成長買長有
出咗條鋼帶
係,整隻四不像出嚟真係不了
加220歐
不了, 唔明有咩好玩,個欣賞位係邊,基本上戴岀嚟我覺得尷尬
好靚呀!
鋼麻麻地
係,皮好好多
話說有無ching去過Bestwatch.com.hk買錶?有無伏🤔
之前有巴買過,可以去 office 攞錶,應該冇伏

都多人問,答過幾次,下個 po 會加返入頭 po
你當係改車咁,唔同dial唔同圈唔同面……想唔同人撞款戴公廁出街,但都擺脫唔到嗰陣撈味😪
唔同改車啦,無人會改架toyota 做benz ….. seiko mod 完全唔係因為唔想戴公廁,係根本想沖大頭

沖唔沖大頭就見仁見智,我見有啲mod都幾有特色,例如呢隻cerakote 左嘅mod配傘繩,玩味幾重

至於沖唔沖大頭,咁所有以”homage”為名嘅抄勞錶(海洋X 蝦仔之類)都係沖大頭,可以真接一69打一船人添😪
佢自己都叫Yacht Master la 真心只係為咗有特色就唔會咁叫啦,又唔見佢homage Citizen …

同款唔同色
冇伏 通常係grey market的貨
預未必包有保
即係後門錶,冇 ad 卡 ?
有卡。除非佢寫明冇
但唔一定寫野。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞