Affordable Watches 手錶討論區(27)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
呢隻幾靚
呢隻咩款
小弟唔識影相、傷眼抱歉了
走時大約每日8秒、斯文look易襯、如果size
再細少少(37mm)同埋longines logo engraved 就
完美件事
不過價錢affordable、呢個質素 無乜投訴

新年了
呢隻好靚,唔知係唔係長直腳
同色皮帶獨立買定跟埋
唔算、我隻手碗算中型偏瘦都ok
佢lug to lug 46.5mm
鍾意就去馬
條同色皮又幾靚仔 個logo又襯tiffany blue
跟埋 佢有得揀鋼帶或者啡色皮帶 兩者都跟條同色皮帶
同普通名匠同一個殼
明明有38.5 係都要揀40
Thanks 巴打
影得幾好呀
就係想睇下實上手係點

刻字都做得唔錯,面盤做埋噴沙
40mm 大咗啲,但做埋個inner bezel 好有層次
再刻埋個Longines logo 佢冇錢賺嫁啦

大家可以欣賞下隻飛田直哉
其實Longines 都有七成似
等唔到佢條waitlist,我會搵longines 頂下癮先

https://instagram.com/naoya_hida_co.official?igshid=YmMyMTA2M2Y=
飛田好似好貴下
睇相靚,實物一般
SBTR011
Chor 3 上山收波波

新一年,黎緊啲錶都加價
20000 呢個上限會唔會上調?

利申:啱啱訂左隻挨30000嘅,應該點加都要過隔離post
問心啦過左二萬一隻錶仲算唔算affordable
有道理
20000 只係一個大概
過1、2k,計番匯率其實差不多

當日set呢個價既原意係想推介多d大眾都玩到既錶
通常過呢個數開始要排隊/等/炒價
加上2022年香港人入息中位數都係2萬
守住呢條線會較理性

如果要真affordable,應該係1k usd以下......
而家好似無咗discount code
訂左邊隻?
收貨話你知
都係一隻之前post 過嘅,不過鋼帶版
你就好啦
本來想買omega,家人有事要用錢先
放棄左
巴打take care
手錶都係有閒錢先買,無咪儲耐啲。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞