Affordable Watches 手錶討論區(27)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike

其實你就咁google “mechanical watches 40mm”多到你唔想睇
所以依度巴打都唔會舉例list畀你

如果你問嘅係:
我想搵38-40mm, 自動/手動芯, 鍾意啲咩類型錶款, budget幾多幾多, 大家有冇介紹

其他巴打會好樂意推薦
其實你個問題同問有無錶帶係皮造差唔多
我google搵到嘅錶多數都係42,可能我問得唔夠清楚,我係想搵39mm潛水錶
佢呢d factual 問題其實真係google 就答到,我好怕d 人零effort 搵都唔搵就走上黎問問問
budget 大概6000左右,我淨係搵到蝦仔但係個樣太似撈

google search 39mm diver 已經有文有相有片。。。
唔該你,應該係我唔識用keyword 搵,另外我想問係香港戴蝦仔出街會唔會俾人笑因為我見隻ocean39其實幾好睇
我自己就覺得錶係戴俾自己睇,最重要最重要係自己要鍾意

蝦仔d 款普遍都係抄rolex, 戴出街少不免會有人話戴d 抄勞款,但其實講真d 賤咀你戴咩都會講,所以你自己接受到就ok 喇
因為我見呢個價有呢個spec真心吸引
睇吓squale
新一年出咗手了日本運緊返黎,應該又要差唔多一個月
我都出咗手
本身年三十到手, 但我miss左dhl電話…
Chor 2 快樂

6-7k
除左squale
可以睇mido / christophor ward / certina
俾多幾舊,仲可以睇longines hydroconquest 39mm
我年三十都入咗隻大路牌子、小眾設計潛

各位巴打 新年快樂
有冇巴打睇過/玩過Longines 新個隻藍針+engraved Breguet Numeral?

好似飛田直哉個隻

新錶
知唔知Selten 其實都係香港品牌
知...不過見到佢用簡體字
無深究了
幾時用左
隔離台早幾個post有巴打分享過
affordable dress watch中算幾高端
你有興趣去bt上手試下
我好似係d forum睇到,唔敢肯定
剛上佢官網就見到全英文
創辦人就寫自己係A native of British Hong Kong, Leonardo Tsai
有無巴打有入手經驗?

Tissot Seastar 1000 Powermatic 80 GMT
真GMT! 不過好很大隻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞