Affordable Watches 手錶討論區(27)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
你睇中左乜型號
去rr/moz/jackroad/twc/bestwatch 格下價先
再者,呢邊係affordable區
主打2萬以下
有需要可以去隔離台同班大佬請教
其實冇特別想要咩function
只係發覺手上D錶得一隻白面皮帶
想入隻白面鋼帶戴下
換帶唔得咩?
SARX055
而家係呢隻白面 我當佢dress watch 咁帶

佢本身有鋼帶版 唔知有冇可能買到原裝帶

如果買到原裝鋼帶換番佢做鋼帶 咁我就會轉買另一隻白面 dress watch
原廠帶實有得配既
你有道理既
抄撈錶款多到數唔清
告唔入係因為致敬同抄襲唔同
只取部份元素同一模一樣係2回事
法律上佢無罪,咁就可以
當然欣賞錶既,會好唔認同呢種行為

隨著時代既改變
而家都好多牌子有customize / mod
買家俾左錢,佢有權去選擇佢想要既作品模式
對一d有原則既錶友未必接受到......

玩致敬款同mod係個人既選擇
唔駛勞氣,大家講出觀點理性討論就可以了
至於post出來又唔like既
俾個負皮好了
所以可以兩面睇
照睇鋼帶白面 同白面既dress watch

唔駛咁多隻啦,我發覺我只係得一隻白面
大家多唔多白面?
so far 一隻都無
我就係買下買下發現太多黑面,想換番隻白面
如果銀面都當白面,我有8隻。 我覺得人越大越會鍾意白面
所以好多上年紀既阿叔都係戴白面
原來自己都變大叔年紀了
如果唔使太dressy
望吓Citizen Nb6010 白色面
唉...好幾年前已俾人叫叔叔啦

暫時有一隻白面junghans
暑假到貨既dornblueth都係白面
睇中既omega annual calendar 都係白面金針

白色真係幾舒服

人在東京
想問,tokyo d watch shop 係咪都係集中係中野?
邊度呀月巴!
原來series 8 咁厚
尋日去時間狼都見到
中野去twc jackroad 龜吉 百老匯
涉谷去寶石廣場
百貨公司都有d代理
另外去big camera 呢一類megastore都有日本錶
銀座有精工博物館及和光本店

以上只供參考,有請其他巴打指正及補完
幾時揀返一隻
錶要唔同款,唔同用途,唔同顔色
今年就買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞