日本鐵道消息及旅遊情報交流區(75)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
全部都可以
唔該哂
唯一係要小心東海道新幹線nozomi 唔可以坐
想請教全國pass 用JR站機book或者counter book 可以book幾耐之後?有冇限制唔比book太多 我知同時間唔可以book兩張
一個月
上網/用指定席機:不論日數上限110次,改同cancel都照計、同一日唔可以book起點+終點重覆嘅行程

counter就冇上述限制
感謝咁唔洗官網買都得低用量
就係因為高用量先要買pass
你既然低用量有冇計算過係咪真係有需要買
應該要,次數唔多但車程長,要大阪東京來回
仲有其他
買張GREEN
https://www.enoden.co.jp/train-news/17695/
江之島電鐵自1952年以嚟第一次時間表改正,最主要就係改疏班次
有冇人買jr pass 用信用卡俾唔到錢佢寫唔valid
Visa/mastercard都唔得有冇師兄知點做?thx
東日本pass?
用曬你手上所有卡都唔得就冇計
佢payment gateway有問題
就係東日本南北海道嗰張
Ching想問下如果用klook買 係咪就冇得網上預約指定席?要去到先劃到位?thx
你嗰張東日本南北海道pass可以
但係就要經綠色窗口出飛
冇得用機出預先劃好嘅飛
記得帶登記咗嗰張信用卡去
你嘅意思係我就算係klook買完,都可以照樣上網到劃飛,只係我要去counter到拎而唔可以係自助機到拎?
有冇師兄知道成田出東京銀座嗰㗎巴士有冇得到達成田機場先買咪都係千三円同埋
然後順便想問埋72小時任搭嗰張地鐵飛ceci買同埋到達機場先買係咪都係千五円
係 佢個網有得畀你揀唔係喺佢度買pass嘅劃飛
你試一次就明
同埋想問埋鎌倉一日周遊券喺邊度可以買🙏
係 冇得book
明白哂 麻煩晒師兄
同埋想問吓關於新宿前往富士山嘅巴士
如果想坐最早嗰班大約要早幾多買飛
係咪應該上網買定好啲定係可唔可以早幾日去新宿巴士站嗰度現場買

你鍾意kkday/klook/旅行社買都得嘅
應該差唔多價錢 只係變咗做港紙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞