日本鐵道消息及旅遊情報交流區(75)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
https://www.youtube.com/watch?v=IpHmwkIDaoU
呢段新聞算係最詳細講JR西反應幾慢,就算部分車卡已經到月台度,都要等4個鐘以上先踏上到月台,中間只係不停話「現在確認中」
呀社長係咪要執定野走人
東京メトロ同都營地鐵咪又係地鐵,不用分得這麼細
公開切腹喇
好彩24號坐到巴士逃離山陰
巴士加一晚出雲酒店蝕咗900蚊港紙
駛唔駛又謝罪
入面殘到點
有事想請教

嚟緊會經東京去北海道 想喺東京買定北海道JR pass,第二日內陸機去到就可以趕車去tomamu

我見jr pass個網頁話本passport一定要有“短期滯在”個貼紙先合資格買pass, 但之前有巴打話而家入境唔會喺pass貼貼紙/蓋章

咁佢會唔會唔俾我買pass

因為係第一次唔喺香港買定pass,今次又帶住啲長老,所以想睇吓有冇巴絲打最近試過直接買pass

sorry for 1999
多數都會
你一樣要經過COUNTER一樣會檢查同埋一樣會有個張短期滯在的貼紙
除非你一早申請左自助機或者有日本住民證
咁就冇問題了
唔該哂
我理解係
除非你join左個個trusted traveler program passport點會冇貼紙 印就真係冇印好耐
仲有個前提好似有d問題 你就算所謂係香港買pass 其實佢俾你個張都只係兑換票 佢到時都係check passport先會出pass俾你 你係唔係香港買根本冇分別
我估佢意思響香港先上JR EAST 官網買
之後上ekinet book定位先?
如果上Klook 買Tokyo wide pass, 去日本出左飛之後、即刻劃後一日富士迴遊位會唔會太趕、架野好似好爆咁
諗緊Klook (有credit 淨)買定係上番JR東日本個官網買好
明白 唔該師兄
高層要接受再培訓
數吓鏍絲
之前去親日本都一定係咁玩

但今次因為東京換唔到北海道pass,只可以直接買,所以乜都要去到先做到

有啲不安
幾平都好,唔好係klook 買 Tokyo wide pass
因為klook買一定要去上野站指定counter換,唔可以成田機場/其他車站換,你點都要自己另外俾程錢由機場搭去上野換
日勤教育好d
不過搵邊個嚟幫社長再教育
叫佢地瞓落去新幹線路軌度感受下列車高速通過
SL人吉用客車點會殘
由08:52喺鳥取上第一架JR, 到23:1x終於到金澤
咁有冇人真係為咗張卡申請過trusted traveler program?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞