日本鐵道消息及旅遊情報交流區(75)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
有無未來人報下場雪幾時停

二月頭恐怕都落緊
請問呢架巴士JR pass 都包?
係咪應該提早book 定
寒潮仲有幾日玩
我想問下 如果30號係大阪坐新幹線去橫濱 係咪已經停哂?
未有消息
但如果佢真係停 可以點樣去橫濱?因為果日買左飛睇高達
唔該
已book 巴士去三島 去到日本先再換JR pass book 埋其他車
JR東海好少全停

大阪去東京唔洗怕

你正價買飛如有大延誤可以拎返張車飛退錢
唔該哂兩位巴打
我問題大啲 我係買左高達果邊既飛
我睇個地圖 大阪去東京會經京都
所以先想個會唔會因為咁而停開
基本上都唔停,最近一次JR東海 新幹線有問題都唔關落雪事

有咩事你最多咪內陸機
真係落大雪就唔好高速巴士喇,一樣死。
收到哂 感謝巴打
凌晨三點先玩火已經解釋唔到
0300 non traffic hour 咪點得火
咁閪日本又真係柒到抵俾人屌上天花板嘅
信予報唔開定融雪機,出事又唔係即刻搵人點火或者放客,搞到班客無啦啦困左係架車幾粒鐘
其實JR閪日本話10cm降雪先開,預報係8cm就唔開都好無恥
想將個波射去氣象廳

果2cm真係那來的自信,人地間間關西私鐵都開定先

除左謝罪真係冇得罰佢?
要夾期嘅,咁啱夾唔到
最多大延誤
高達要買定咩?
政府$240可以
同佢講明去日本 記得帶護照去做
感謝
国土交通省近畿運輸局はJR西日本に対し、事案の検証と原因を究明し、講じた再発防止策を速やかに報告するよう指示している。
首先0852喺鳥取上左スーパはくと,諗住佢冇運休上到車就冇事啦
點知去到智頭站佢停左喺到話前面冧樹 停左個幾鐘原途折返行返轉頭,原車人11點幾喺鳥取落番車。

問左好耐職員點樣落大阪,一開始佢哋叫我上架local train慢慢轉車搖過去。之後上左架車佢哋又開咪話如果去大阪應該坐去米子落岡山

結果就喺鳥取站等到1306架スーパおき去米子,再等一粒鐘1527嗰架やくも去岡山。

大概1745到岡山就轉新幹線去新大阪,7點鬆啲到埗。之後諗住轉1931架雷鳥上金澤,等等下話架車要delay一個鐘
最後2025先上車,231x成功到金澤。

諗起都傷心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞