日本鐵道消息及旅遊情報交流區(75)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
唔使等 成田機場綠色窗口可以換pass
6點半開個個jr售票位?
yes
或者如果你喺官網買嘅 售票機都可以出到
klook買 不過全國版好似無得網上book定位先

有既話我都想試下坐green class
唔炒車好彩
於2023年1月16日香港時間14:30公布
鑑於日本當局限制航空公司營運由香港特區飛前日本之航班班次,HK Express將會取消部分於2023年2月1日至16日來往日本的航班:

由香港出發往日本之航班

目的地:沖繩

UO820

2023年2月2日、4日、6日、8日、11日、13日、15日

目的地:大阪-關西

UO688

2023年2月3日、10日

UO898

2023年2月2日

目的地:東京-羽田

UO622

2023年2月1日至16日

目的地:東京-成田

UO646

2023年2月2日、4日、7日、9日、11日、14日、16日

UO650

2023年2月1日、8日、15日

由日本出發往香港之航班

出發地:沖繩

UO821

2023年2月11日、13日、15日

出發地:大阪-關西

UO689

2023年2月10日

出發地:東京-羽田

UO623

2023年2月10日至16日

出發地:東京-成田

UO647

2023年2月11日、14日、16日

UO651

2023年2月15日
https://www.youtube.com/watch?v=wWc2_q21ZuM
五島慶太(大東急)對眼發出紅光
Greater Tokyo Pass將改為IC卡,並延長至5日

鐵路,巴士pass 5日 $7200
鐵路pass 3日 $6000

https://www.tokyometro.jp/news/images_h/metroNews230113_g01_1.pdf
又係冇嘴賤畜
Sanrio IP 搵錢能力太高
屌佢老母出下其他得唔撚得,大撚把公仔佢唔出,係要整隻賤畜入去
5日又幾抵屌
下星期二出發去東京
想臨時加個行程去河口湖
富士回遊係唔係已經唔會買到
要用其他方法去
你去到東京問下有冇位咪得,再唔係可以分段先坐特急去大月再轉富士急行/企富士回遊
冇pass嘅話而家上日文ekinet買都得嘅
係唔係成田可以買?

或者諗緊買巴士但怕塞車
請問ex早特係咪要買fix時間?
咁應該全國pass比較彈性,不過冇希望號
同埋全國pass上網book位方便嗎?可能突登去佢個網買唔洗出飛(好似係), 另外有1-2程可能坐green
建議你篤機買
NRT counter繁忙時間寫住淨係出到NEX出市區嗰程
ex早特買嗰陣要指定埋班次同坐席

全國pass你要喺佢度買pass先可以用佢個預約系統
要出咗飛先搭得㗎
Platt Kodama淨係冇咗英文版
日文版仲喺度
https://www.jrtours.co.jp/kodama
姐係預約系統純粹hold位用途 都係要去出飛
出面街客嗰啲預約系統(e5489/ekinet/smartex)都係咁
只係係咪要俾咗錢先嘅分別
反方向搭過龍就大鑊
分分鐘去咗和歌山
https://www.youtube.com/watch?v=iJsLSAwts_o
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞