元朗尚悅 •嶺爆「你門我門」爭議!入住兩年出入口慘被封

365 回覆
192 Like 6 Dislike
贊助 既意思都唔撚明 仲拗有比錢整
我贊助馬會鋪草皮 咁係咪我有擁有權呀 on9
似乎你唔知嶺每個月有幾萬蚊過俾蝶翠
你唔可以行出紫色範圍,Ok?
無屎忽鬼,蝶有唔俾尚行公用道路咩?蝶只係唔俾尚用私人閘,情況同尚唔俾蝶用私人地方一樣
緊係唔知,又唔係住果度
過數比保養費係點傾出黎 地契寫好?
公用道路不嬲兩邊都要畀錢架啦,關度閘咩事?
睇左甘耐,其實行反正門咪得囉又吾係得一條路。後門條路又爛又窄,比都吾想行
個閘有夾錢?
尚班垃圾業主嘥大家時間,直接傾度閘就得,成日搬條路出嚟講好反智
因為嗰度閘最近惠康 7仔 雜貨舖同巴士站行正門就一定兜大圈,行自己後門就行多百幾米窄巷
尚個女人真係會覺得自己有
可能佢哋都知自己原來冇得話事,就將啲唔關事嘅嘢營造到蝶班友貪得無厭,但就算係貪得無厭又好咩都好,都根本唔關度閘使用權事
遲啲同麗新個盤啲住客一齊行後巷囉
人氣旺呀
個業委會主席又係on9

發展商都講左度閘唔係under你

而家搵胡說搬晒上檯

人地依家就更加唔會同你傾仲要全香港都知你個盤有問題
師兄我唔係幾認同一個決策會因為「方便」而提供俾其他屋苑嘅人正式登記嚟用
始終都係商業決定
一定有衡量利弊
所以 我單睇前文後理
如果要分對錯就一定係錯在蝶一方

當然 意外導致索償追究係有呢個可能性
所以最好就係齊齊唔好用對方嘅私人設施
冇乜好拗

我係睇唔過眼蝶要貶低嶺個邊
始終嶺得兩座
蝶有成十幾座
計損耗馬路 又入嶺數
計出入嶺後門 又扭曲話人地唔肯提供方便
大佬呀
嶺喺蝶入面嘅 蝶都冇必要經過
但嶺要經蝶先出到去 就有灰色地帶囉
大家同一個發展商,又叫得做‘碟5期‘’’
係嶺唔當碟係自己人在先
咁你唔方便人,人地咪唔洗方便你
之前比你用係人情,宜家唔比你用係道理
尚悅嶺賣晒未?
所以 我單睇前文後理
如果要分對錯就一定係錯在蝶一方

你點睇到的?
拆番隻門佢大家一齊冇得用 唔洗嘈
如果果個位一早冇門 就唔會有咁既事發生
trust me bro
我覺得係含基個做法令到本身個居苑就分化兩班人,同埋劃界後範圍有出入又冇再跟進
就係一開始當你自己友至比你登記
開多度門share用大家都方便
點知你反轉豬肚係度玩野
你玩野時人地咪玩返你好正常
最尾果句都錯撚哂啦,胡說樓市都帶咗你行另外兩條路,點會無其他路行
事實係而家打官司好大機會尚輸

死死地氣走去叫人開翻閘算啦
因為係同一個系列,你既就係我既,但唔知點解我既就唔會係你既,尚班業主好無賴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞