元朗尚悅 •嶺爆「你門我門」爭議!入住兩年出入口慘被封

365 回覆
192 Like 6 Dislike
就咁睇事實真係度門唔係under你無計wor
你瞞住我 我亦 瞞住我 太合襯
所以就話恒基/ 新世界開契嗰陣on9
你而家玩到咁大家都係揸正

所以我由頭都尾都覺得兩邊業主都無錯, 錯既係發展商開則on9

蝶嗰邊又真係無權行尚嗰邊後門
條路真係好撚爛,我近排每次入去都見到要整路朋友話又多咗好多假跑車/電單車入蝶再入嶺,嘈到仆街
佢哋向發展商要求乜乜柒柒都唔關度門可以畀嶺班人用事喎,以為東拉西扯話班業主貪得無厭就叫講道理?
尚果邊法團主席打橫嚟講,發展商起任何嘢都係屬於佢哋
呢個係隔離屋苑

不過應該仲衰
同一個發展商都搞到一獲泡咁

麗新呢個 同尚悅 (又係恒基/新世界) 唔同發展商肯定玩到仲正
咁條路係邊個負責整
嚴格來計, 起樓嗰陣幫蝶起門

關佢撚事咩, 佢又唔係四縮
嶺起係蝶入面
蝶要求嶺開度後門俾蝶用根本就on9
憑乜要人地俾你入佢私人地方先?
嶺開俾你係人情 唔開俾你係道理
冇錯架喎

相反
蝶度門雖然話係私人地方
但嶺入伙後就有正式登記八達通嚟自由出入蝶後門架喎
而家又話唔俾?

咁之前又俾??officially 登記嚟出入但而家又officially 唔批准?
鄉黑咁款喎彈出又彈入威啦

而家擺明因為蝶老撚土
因為嶺唔肯就範
蝶就睇中嶺一個點
就係 「你喺我屋苑入面 我要點就點」

一於齊齊唔好用對方設施
肉9酸
心水清都知咩事啦
發展商只係送度門比人塞住人地把口,無話比你用
尚悅嗰名新啲掛

賣樓嗰陣蝶成十幾年樓
但佢又要加多句 蝶翠峰5期落去

根本一開始賣樓用正 蝶翠峰5期
可能已經無呢件事發生
所以我先話佢哋打橫嚟講
發展商都講明個閘唔係under尚 唔知comment仲有咩好嘈

自己死死氣走去求人開翻度閘算啦
兩邊都有份用咪兩邊都要夾錢整囉
佢哋邏輯係發展商出糧俾地盤佬,所以業主有權問地盤佬拎返錢
呢知呢個盤車路點出入
夾咗尚悅、尚悅嶺同蝶翠峰中間
大旗嶺果邊又有尚悅10座同車路
尚業主嘥大家時間,條公用道路無嘢可以嘈唔需要提,只需要討論度閘就夠,要人開人哋度閘咪要滿足人哋要求囉,好簡單
其實蝶係屎忽鬼啲既
佢地地契寫左要開車路比蝶啲人過
但嶺嗰面真係全私人地段, 真係完全唔開係無問題

不過蝶地契又真係寫左淨係開紫色路段, 咁啱隻門出左紫色界
呢單野搵發展商搞返掂就啱 兩邊互屌無咩意思
當初比嶺用係因為方便大家,好黎好去。
但其實呢啲門損耗好大,維修成本好高,
一陣比隻門夾親,蝶仲要比嶺告。
陰鳩功
人哋蝶撥亂反正咋,尚咪一樣都係之後先封自己度閘,尚可以之後封就唔俾人之後封咁打橫嚟講
比例點分法?
真係夾錢整?咁蝶個大閘閘巴呢?
你咪係蝶條公用道路度行囉,無人阻止你,不過你無門口出咋嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞