元朗尚悅 •嶺爆「你門我門」爭議!入住兩年出入口慘被封

365 回覆
192 Like 6 Dislike
其實下面有句字係點解
不構成此「公共設施及公眾休憩休想用地的資料」

佢個標題又叫 "休憩用地的資料",但下面又話不構成
好似講咗等於冇講
驚啲人撈亂
以為係開比公眾嘅休憩用地

實際紫區只係for 蝶同嶺居民 (或者仲有其他地主)
條路係俾尚用,但係唔代表尚有權係條路上面起野
條路比你用唔代表條路係你,可以係上面起野,尚悅係有使用權,但冇擁有權
而家蝶翠峰有啲居民開咗門都會比埋你用,你炸爛咗,關係仲差咗,
直接裝埋CCTV話撚唔撚比你用,或者唔係居民就要收錢你咪仲頭痕
尚悅 •嶺業主戇撚鳩
攞著數貪方便
根本到門喺人哋屋苑嗰度
人哋唔開係道理
你又唔開後門畀人用
有本事告上法庭
集資睇邊個輸
中立喎。我外人睇完都覺得蝶有權唔俾尚用。

尚都係低低地同人傾吓啦,當然要俾返d 甜頭人地,例如使用嘅月費
整爛道門算啦
明明蝶翠峰第五期
改個名就搞到咁
咁抵死?
今鋪真係自住驚閪
地役權係可以大過張契
但條片的講法係政府重劃又大個地役權同張契
19地政重劃果又劃少左道後門重部分
而再者道後門又唔係唯一通道
促進鄰里關係
即係話尚出錢幫蝶起閘門
本身就係唔想尚d 人 走過去蝶?
搞清楚,個閘門唔係尚起,係恒基起咋,唔關尚事,恒基都講到明係蝶架喎,尚班業主係冇比錢起門同門嘅維修費
莊閒未識分,你個屋苑係人地屋苑入面,整爛佢野,佢大把野同你玩
如果有道理就唔洗搵條友拍片俾壓力啦。一早打官司啦

其實又唔係無路走,只係無咁方便姐

重點係恒基覺得多左個閘門可以促進鄰里關係
蝶不知幾齊心 為咗1-3座號召全個屋苑同尚悅嶺鬥
原來咁撚串 抵比人玩啦
聽訪問都知尚班友無賴,發展商俾錢起既嘢就當自己有份出錢咁既打橫嚟講都講得出
個原因就擺明尻up好聽咁,應該就係要入蝶入面起野,咁咪比啲甜頭蝶,廢事煩姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞