元朗尚悅 •嶺爆「你門我門」爭議!入住兩年出入口慘被封

365 回覆
192 Like 6 Dislike
兩邊幾時打交
原來麗新集團仲要起一棟在入面
點出入
公用通道?唔俾你行你咪告佢囉

明顯不是公用啦
蝶果度門唔係公用範圍呀,係岩岩離開咗公用範圍
你有本事咪飛出去
因為佢在人地屋苑入面
唯一通去真正公家位置就係片中果條後巷,已經有度門
始終人係自私既
自己既野點解要比人用既感覺
利申公屋仔試用佢角度諗
隔離屋開度門去你間屋,經你間屋出入
元朗樓盤|麗新新盤大旗嶺

由麗新發展的分層住宅新盤大旗嶺項目位於元朗市中心南面,屬小型發展項目,樓盤毗鄰尚悅及蝶翠峰,與大自然為鄰,預計吸引追求優質舒適生活環境的用家。

麗新大旗嶺項目簡介

於2019年3月,麗新發展以2.098億元投得新界元朗大旗嶺丈量約份第116約地段第5382號地皮,用作興建私人住宅,總建築面積約42,200平方呎。麗新大旗嶺項目工程正在進行中,預計於2024年竣工。
麗新大旗嶺項目位於元朗市南,毗鄰另一私人屋苑尚悅、蝶翠峰,附近一帶為低密度住宅,環境寧靜。
麗新大旗嶺新盤項目屬單幢式設計,預計提供約112伙住宅單位。項目單位間隔涵蓋1房及2房戶,1房戶實用面積由約200到250平方呎,而2房戶則介乎約400至500平方呎。

麗新大旗嶺項目生活配套

麗新大旗嶺項目附近的鳳攸北路及大棠路一帶有少量飲食及購物選擇,住客亦可前往內區的大型商場如形點(YOHO Mall)及大馬路一帶享更多消費選擇。
交通方面,麗新大旗嶺項目與西鐵元朗站距離約15至20分鐘步程,而大馬路一帶有多條巴士及小巴路線往來港九新界各區。
元朗社區發展完善,區內有不少社區文娛設施供公眾使用,如鳳琴街體育館、安興遊樂場等等。麗新大旗嶺項目屬74小學校網;中學為元朗區。
而家行公家閘,成日見到嶺啲人 好似狗咁跟蝶住戶入閘
好撚好笑
起條架空天橋?
拎尚悅嶺既人妻俾蝶翠仔享用去換
本身就唔會夾錢起,依家搞大咗件事就可能會
姐係損人不利己,同歸於盡
隻門係用黎塞住蝶把口姐
無諗過尚都用果隻門
又自爆
你要喺人哋屋苑入邊起一個新嘅屋苑係要有啲表示㗎啦
咁即係畫錯啦

而家啲則師都唔係以人為本
起尚果時恆基送果隻門比蝶可能根本唔係為咗尚
可能係為咗補償比蝶用
果時無諗過尚都需要用呢隻門
但係大業主都仲係恒基/ 新世界
佢自己有剩餘地積比起多座新樓好似係吹佢唔脹

無話人唔人地
其實加咗點嘢喺個屋苑名係咪會型啲
咁掉返轉尚隻二座隻閘可能都唔係公用部份
大家打和super 咋喎

其實佢地都係同一系列, 應該公用部份畫大多小小就小好多無聊爭執
同一系列,但係法團分開嘛,地契又分開,
香港就係咁架啦,大家有親咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞