元朗尚悅 •嶺爆「你門我門」爭議!入住兩年出入口慘被封

365 回覆
192 Like 6 Dislike

以你邏輯計法,全港所有住宅單位既大門都唔可以上鎖,至少要俾同層其他住戶出入,因為喺屬於公家範圍
唔太明
海桃灣係點屋苑中屋苑?
佢比咩夾住?
側邊唔係匯豐同富多萊果邊咩?
你而家係私人住宅出公家地方wor
我張圖係common road 出 公家路wor
幅圖顯示兩邊係唔同既嘢,中間既邊界咪兩邊都唔算係
佢講海明閣

但case 唔同
海明閣都係直接對政府馬路
尚悅老是常出現
我都話建議籌旗打官司啦交俾個官判,好過就咁你有你講我有我講

尚悅嶺售樓書,紫色區係同蝶翠峰共用
無包隻門,如果真係包四縮會唔畫落去?
唔好話隻門呀
連行落隻門個幾級樓梯都唔包
都唔知有咩好拗
玩爛左個party仲要話返人轉頭
真係世界級
根本買四縮盤都已經要交智商稅
專起納米高溢價盤
我下面有貼尚悅嶺售樓書
個area 細好多,唔包後門

公用部分未必係for 晒成個尚悅嶺或者其他人
因為蝶翠峰痴得太多不同地段
對後門嗰段可能係同唔知邊個地主share

但就冇同尚悅嶺share 囉,所以佢鎖起晒尚悅嶺啲住戶證一啲問題都冇,尚悅嶺可以行返蝶翠峰大門同紫區
拆晒D牆
全部人自出自入埋雙嬴
成件事真係好撚好笑 ...

條片都講得好清楚其實尚x 嶺仲有兩條路出入屋苑 ...依家你唔方便1~3座走你走門,人地咪唔方便你囉 ...

講真,1~3座d 住戶以前一直都行返出前門出入 ..都預撚左 ...佢地咪行返自己條路 ...大家都係行多幾分鐘啫

想方便既就尚x 嶺業主就唔好自己on9 擺高姿態,你地係比恆基玩9左,並唔係碟翠峰玩9你
個乜鳩尚悅嶺主席係咪以為有份出錢就有得用?
正確來講係恒基出錢

尚悅嶺班友係無出錢
佢地以為自己買左四縮樓 自己就變左四縮?
著埋套西裝仲型棍
好多盤 又尚悅 又尚悅嶺 又尚悅方
買納米樓城中村咁on9 ,唔比後門人用, 衰左仲要嘈,呢鋪蝶翠峰咁做合理呀
著老西即係廣告喎
恒基起尚悅嶺嗰陣整埋度門嘅,但恒基冇話過整黎比尚悅嶺用
咁佢起樓嗰陣出錢關嶺業主咩事

唔通地盤貨櫃寫字樓又係嶺業主有份咩
係,所以唔關班業主事,你想用就自己同人傾
搵個神秘人炸爆道門
而個神秘人唔會比人告
條片講得好清楚 ,蝶度門原來係兩幅地既協議共用出入地部份,但恆基同政府換地後 ,政府改左小小共用出入地,度大閘位置就跌左出去 ....我相信恆基一早知(起樓前),佢只係懶得同蝶翠峰地主(恆基+新世界)同蝶翠峰業主委員會傾過 ...又或者唔係懶,係利益問題
一個做得好既頻道,都需要廣告支付既 ... 靠香港人既views 既收入 ..邊可能支持到高質既影片資訊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞