元朗尚悅 •嶺爆「你門我門」爭議!入住兩年出入口慘被封

365 回覆
192 Like 6 Dislike
SHK
講漏左
唔單止入閘
連出閘都要等蝶啲住戶拍卡開門先出到閘

因為蝶翠峰個公家閘內外都裝成鎖
師兄住尚悅邊個單位
成條片都係得你地個主席講
條片入面蝶翠點貶到你地
搭直昇機啦豪宅
自己唔俾人用自己度門先
跟住以為人哋唔可以唔俾你用
點知道門又喺人哋地盤入邊
連出錢嗰個恆基都唔幫你

仲有咩好嘈?
你又唔係四面俾人包圍,仲有一邊向大馬路真係冇事啦
尚悅嶺而家用唔到度門但又要比管理費碟翠峰去維護條「行嚟都冇用嘅紫色區域」

真心戇鳩
發展商贊助,唔係業主比錢
班業主都話自己有比錢
尚悅嶺班撚樣唔開門在先 ,約埋傾好似求大帝咁 ,求幾次都唔回覆 。屌你老母, OK而家保護番自己對門,講到好似自私撚左你地 班仆街。 本來1到5座都好好風景就係比你地班仆街阻撚住風景。你有你後門 我有我後門 你搞尻我後門呀而家 鳳旨比你搞嫁?on9。1至3座又有冇屌尻過你地唔開閘行大圈呀 。正撚樣。住尚悅嶺班撚樣番番自己個穴到喇成班住籠屋當豪宅 on9。胡說條友只係搵個尚悅條撚樣完全無視蝶翠 1 2 3 期wo。
利申 無用過你地對門 日日行大圈既1期。
咁打官司囉,自己個屋苑起喺人地屋苑入面都唔搞好啲關係,下下計都盡有乜好處?
買四縮納米盤,第一錯
兩萬蚊呎買呢個山旮旯位,第二錯
買個屋苑中嘅屋苑,第三錯
仲比自己個on9肥閪主席懶鳩叻,報傳媒KOL 唱通街 ,第四錯

人地蝶翠峯先講緊一萬蚊呎平成倍,尚悅嶺比四縮食盡溢價已經係大閘蟹,依家唱通街,係人都知道呢個屋苑咁戇鳩,邊個接?跌完再跌

好心尚悅嶺班業委同吖主席,講得衰啲成個屋苑寄人籬下咁,邊個莊閒未識分,俾人落閘放狗仲咁大枝野嘈嘈閉,班真業主同住戶真係多得佢哋呢班自己人唔少
有啲野比你係人情,唔比你係道理,自己唔比人用後門整到關係差咗,咁咪無人情講,唔比返你用我啲野
你理撚得佢個門幾時起,邊個起,幾時有比過你用,總之門就係佢嘅,佢就有權話唔比就唔比,其實無咩好嘈
個人認為發展商咁射波既回應,算係一個幾負面既宣傳
佢至少要搵埋蝶既業主代表先夠中立,
佢而傾斜左去尚個度
度門咪顯示唔喺公家路範圍內
如果根據呢張圖,道門係呀
一定唔係喺灰色果部份,幅圖你提供,你自己唔顯示度門喺邊,問人咁搞笑
點解咁肯定,求教
你班業主準備籌旗打官司啦,講到咁清楚都唔信,但自己又俾唔到證據
唔係業主
純粹想知兩邊各自理據係乜

胡說段片講到好清楚,度門唔喺公家地度喎
黑線係度門,所以度門其他人可以用?你屋企度大門有冇開放俾外人用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞