電鋸人/鏈鋸人漫畫討論區 [12] 垃圾東立load空氣

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
如果藤本有簡水嘅脾氣去屌臭中山就好
有講過得武器惡魔先可以同活人合成咩?我以為理論上咩惡魔都得
藤本啲思維咁跳脫,話唔定佢其實好鍾意咁嘅風格
應該話,暫時劇情上,武器惡魔合岀黎嘅先叫武器人,
如果用普通惡魔嘅,暫時未岀現過,但唔排除依家嘅夜同朝算唔算係新/被遺忘忘嘅種類

奶油多係哈里波射用變型魔法扮嘅
唔好睇少電次嘅on9
點解果啲武器惡魔會特別啲,可以變成人嘅心臟?因為畀電鋸人食咗?
藤本樹唔係電影迷嚟咩
其實一個人點舞得掂咁多隻狗? 呢隻想去左 呢隻想去右 點控制
佢冇學識同性格on9啫
唔係弱智
上世mkm迷電鋸
9估呢舖奶油多迷電次
我覺得求其9up個理由電次都會信
唔關事,冇話咩特唔特別。
依家講緊嘅係「可以將武器惡魔變成心臟,咁呢舊合體左岀黎嘅野就統稱叫武器人」,而「武器人」呢個term已經冇人記得,所以照理解就以前應該有一隻叫 「武器人惡魔」嘅野比電鋸食左
爛片唔拘啲frd
所以就算動畫版爛咗都......
武器惡魔同人合成,就叫武器人(不過呢個term已被忘記)

普通惡魔同人類合成,未知會唔會又有另外新term

不過咁講,如果唔限於心臟,假設有個人斷咗隻手,又有隻惡魔變做佢隻手,咁我諗一般都會定義佢係人類,最多話佢會「可以解除封變成惡魔」

結論:夜同朝呢家嘅存在未有正確名稱
係冇記憶
power同電次响垃圾桶時講
消失後會落返地獄
你下次再見到我時
已經唔係而家嘅我
甚至可能係敵人
唔係講笑
真係是但twitter搵個fan art都好過中山人
好彩我係漫畫黨 動畫真係好差?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞