電鋸人/鏈鋸人漫畫討論區 [12] 垃圾東立load空氣

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
腸巴,遲啲出場角色會少好多,你好易記㗎喇放心
假腸嚟㗎屌
覺得差唔多樣肯定係你問題
中後期出埸既新角色幾乎都唔係人
就算面盲都認到身體特徵呀
甩眼、獨眼、有尾既無個正常,點樣可以認唔到?
睇完第一部
靜係電次個幾個護衛已經路人樣,外國三兄弟,
蕾塞最尾出返黎又冇互動,何來咁多身邊特徵
果個光希同姬野又係一樣眼帶
算啦你地死忠fans一定係覺得我問題
不過我都成功睇曬第一部,係好睇嘅
咁啲護衛同嗰三兄弟基本上都真係路人角色嚟嘅 好快就死晒咁濟
光希同姬野就… 成個造型除咗一樣遮咗隻眼同埋係女人之外都冇乜相同
你講果堆除咗光希全部都係幾集內死既路人黎
呢啲路人點解要認到先
成堆魔人先係長期角色你又認唔認到呀?
講緊甩眼、有翼、幾對腳、鯊魚頭咁多樣化
你都可以覺得角色認唔到
你真係唔好睇漫畫啦
剩係得亞洲人嘅電視劇我都驚你認唔到啊
睇黑豹全部都係同一個人
三兄弟,係車死果d護衛又真係好路人樣,事實上佢地又真係路人。
光希同姫野個樣唔路人架啦..光希係地獄前都算鮮明,去到黑暗同俾mkm殺果到就真係有d亂

至於後期見返光希,炸彈女,武士刀果d位(跟左mkm)果D就細節位黎,如果飛住睇可能真係會留意唔到,因為除咗光希都仲叫有對白之外,其他「復活角色」基本上係連對白都冇,同主角群變咗0交流
重睇左次,雪球戰嗰度個意境好撚sad,一路睇會一路知藤本表達緊啲乜

到鏡頭一轉翻現實就知道一切已經完左
估唔到槍惡嘅結局會用咁嘅方法去完
但我又覺得唔算係「最慘」,肉體嘅慘死方法大把仲慘,如果你話係精神上,我又覺得對秋黎講唔係最慘。因為係果刻電次同power已經成為佢最珍惜嘅嘅人,至少秋冇親手害死佢2個,相信對秋黎講,自己死一定好過佢地死
未來惡魔有補句 對電次嚟講最慘
邊一話?
未來句最慘係講緊對電次嚟講最慘
雖然我始終都係覺得呢壇嘢秋慘過電次,秋俾佢最憎嘅槍魔殺,冇仇報之餘,條屍仲要俾佢拎嚟做魔人去鞭屍
電次收槍魔人皮嗰話
想講返,地獄惡魔個契約都幾唔值錢
幾個小朋友+1個人(傀儡又好惡魔獵人又好),就可以換到將咁多人帶入地獄

基本上如果唔計mkm同主角光環,其實落咗地獄已經同死咗/輸咗冇分別,就算冇黑暗都唔知點先返到人間
點解香港動漫節咁垃圾
睇吓人地
我地得C3可以拎出嚟比
但係人地漫博都正
其實未來惡魔 就係要令到電次(陰莖狗)步入佢安排劇本咁行

未來最棒!

個名都講到明 未來 隻惡魔肯定舖好灑啲仆街路推劇情用
今晚有冇
咁點解未來惡魔唔通水畀瑪奇瑪知佢會畀電次隊冧
星期二夜晚先有
未來惡魔 又唔係 受 驫 支配

依條惡魔 就好似 花生友 永遠置身係最佳位置食花生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞