電鋸人/鏈鋸人漫畫討論區 [12] 垃圾東立load空氣

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
點解黑闇惡魔同支配打打下
傀儡又叫黑闇放佢地出去自己打?
蛇惡魔用指甲就得,重要好好打

章魚惡魔就到而家都唔知要咩代價

就算詛咒要折壽都不至於要即死,如果唔係咁啱半魔人可以復活,其實拮三針必殺都好勁

地獄用咗咁多人命,然後畀波奇塔秒殺,計落重衰過狐狸
Mkm支配咗托爾加,強逼佢奉獻自己一切求地獄惡魔送返大家出去
波奇塔有殺過地獄惡魔咩?我印象中係殺咗食咗黑暗肉片嘅聖誕老人
蛇惡好似係每次計,而唔係契約後任用
而詛咒其實可以話好勁,不過要掂到對方三次先得,仲要唔係識復活嘅魔人先得..
但地獄用幾條命就地圖炮送人入地獄,同埋有1點我唔明,點樣去決定用乜人做祭品(即係果3個小朋友),全人類任揀?
送來地獄要施術者1個+3個屁孩條命
送返上去剩係1/4代價

Btw呢part即係代表mkm自己都支配唔到地獄同黑暗
岸邊同mkm攤牌果時召喚果隻就係地獄惡魔,波奇塔一嘢就將佢斬開十幾碌

呢套作品世界觀入面「擁有」嘅界線係幾模糊,似乎只要係建立咗親密關係或者上下關係就足以用對方做祭品。
啲惡魔要價係比較飄忽,如果我係地獄惡魔,見到佢哋咁絕望一定坐地起價

同埋黑暗應該至少同四騎士同級或更高啦,點可能支配到
地獄惡魔係個隻手,無出過全相?
睇過set圖係太空人喺月球見到d女仔
之後就腰斬合十自己下半身
但黑闇出場得合十個段
前半係邊度出處?
原來個隻就係
之前明明好霸氣
原文日文好似係 最悪
呢個twitter user 仿原作畫風畫左前面劇透出黎
https://twitter.com/cosiecottage
之前隻手大過個shopping mall,之後比人秒殺時同電鋸人差唔多size
通水都改變唔到,何況佢最想要既係花生
1.點解要通水?同佢有親?況且如果佢有心幫Mkm,某程度上代表佢重視/需要mkm,咁俾人支配嘅機會就好大(如果佢知道Mkm係支配的話)

2.好似講過未來其實係改變唔到的(雖然10部動漫9部最後都會同你講未來係可以改變)
未來就係想睇呀秋死先同佢訂契約等佢可以保住份工
似同人圖?前兩日翻睇完漫畫都唔見有呢幕
其實點解個下有太空人腰斬合十
屌佢又要兩個禮拜
夜真係好on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞