電鋸人/鏈鋸人漫畫討論區 [12] 垃圾東立load空氣

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
病嬌奶油多
睇番依幅圖

再睇番今集 笑撚佐
邊忽似狗

成個撚頭咁
電次件tee寫住chainsaw man
隻貓唔見左
金城武真名上網d friend
奶油多規則只准養狗不准養狗

汪汪汪
通常魔人嘅人格係完全變成惡魔嘅人格,因為宿主係屍體。但好似暴力魔人有講過自己因為保有部分人類嘅腦,所以性格比較温和。

而朝同夜比較奇怪,以往半魔人因為個腦依然係人,只係個心變咗惡魔,所以保有完整人格+惡魔嘅能力。但朝係半個腦變咗惡魔,嚴格嚟講比較接近魔人,但夜佔據佢個身體時朝未死透。

我個人理解係:
惡魔+屍體 = 魔人
惡魔+活人 = 半魔人

但朝唔似其他半魔人咁有開關,宿主可以自由切換模式,主動權喺宿主身上,夜反而有主動權。
下星期有更新 係唔係有人話15號先有?
日本jump係寫15號 唔知邊個真了
今次無埋條命
啲節奏開始來料
搵返power比我未呀
連蝙蝠都從地獄番生

假波之惡魔應該可以從韓國、泰國出番黎
魔人係惡魔佔據人類屍體,但有d係保有部份人腦/人性/理性,例如power,暴力。肉體都有強化過

而你講嘅半魔人,其實叫武器人,係武器惡魔將自己嘅心臟同。要開關先發動到能力。

夜係特別少少,人腦/思維有一半主導權,暫時得佢係咁嘅存在。應該算魔人,亦有可能遲d講係「曾經比鏈鋸人食過呢個名嘅惡魔」嘅存在(好似武器人呢個term都係一部後期mkm講返先有)
假劇透 - 奶油多站在門口緊緊盯着戰爭惡魔 本集完

藤本樹 - 奶油多站在門口直接擊殺戰爭惡魔 本集完
中山龍我屌你老母
懷疑痴線佬都有玩艦c
覺唔覺第一部畫風有靈魂啲
武器人呢個term係第二次人氣投票嗰陣出,未出呢個term之前港台支本身叫呢種做惡魔人
所以有機會依家嘅夜同朝,係屬於「第三種類」
第三種類即係咩
之前屌套野垃圾仲有成班傻鳩含中山龍
想知班撚樣做乜唔買中山人bd
搞到佢地龍哥就失業
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞