LIHKG VIP 收費建議集中討論區

199 回覆
34 Like 1 Dislike
老實講 依家lihkg最重要係吸客 一開始我覺得平先有用 當然有plan揀既都可以解決到依個問題
免費:基本版 有廣告
15蚊:基本版 冇廣告
30蚊:高級版 冇廣告
高級版會有以前HKG+自訂背景
提高每日PM量呢啲功能 可能慢慢諗下

另外水彩 腦魔icon要比錢解鎖 8蚊永久
可以出多啲以前官方冇出但有人整左嘅
例如三國icon 白兵icon 正方形icon呢啲

最後再出捐款比大家自由贊助 有冇得諗

前面有人提過賣ac比廣告商都有得諗

$8永久諗得過喎
咩都好 比錢支持

$8永久諗得過喎

我覺得要好似line咁 八蚊一款永久咁賣
就算高級版都係得基本款同放大款icon

基本版冇廣告同高級版時限可以再諗
一個月?兩個月?半年?一年?
今個月內要收緊番個註冊先
以前用過下hkg+有邀請碼就得
最緊要係VIP先可以入時事區, 等班五毛見到高成本而嚇怕
人流夠多就自然有人用
最緊要係冇廣告
15蚊一個月
階級制度唔好wo... set一個定價 其餘就大家donate好d
我覺得app內收費會畀apple食唔少,不如網頁版整paypal(利申唔知paypal收幾多),然後轉vip跟account,咁到時無論an定ios幾多部機都可以享用,網頁版我覺得轉vip後都可以有少量廣告

至於收費我同意有唔同價錢,但應該要一樣功能,先定一個合理價格為最低價錢,其後隨意便可,各巴絲自願選擇
我覺得app內收費會畀apple食唔少,不如網頁版整paypal(利申唔知paypal收幾多),然後轉vip跟account,咁到時無論an定ios幾多部機都可以享用,網頁版我覺得轉vip後都可以有少量廣告

至於收費我同意有唔同價錢,但應該要一樣功能,先定一個合理價格為最低價錢,其後隨意便可,各巴絲自願選擇

Apple一定要iap
donate用paypal應該ok
十萬一個月都比
我覺得8蚊試一年先,首先要冇左廣告。

呢年內各項功能跟得返hkg+再加價都ok

唔係話想開火 但係8蚊你要人地又開ser又管理,你會唔會太撚無恥
無人想要vip啦依家
笨人拋磚先
Plan A:
Vip 收費分幾個options, 用家可以自己決定比邊個價錢去支持lihkg, 可能係每年$20, 40, 60, 80, 100 etc..大家量力而為,多少無區,至在出心出力。
Plan B:
劃一收費,價錢就大家再慢慢商量,希望係合理亦令大多數人都可以應付得到。

以下開放討論,希望幫到LIHKG 能順利營運

Plan A 估錯晒
我覺得應該唔好叫VIP改名做supporter
咁就唔會有買左VIP但係功能冇咩用嘅問題出現
收費方面好似massdrop果種由全壇supporter數量分階段解鎖唔同價錢有冇得諗?
雖然成件事會即刻變到好煩
屌呀,幫我考故
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞