LIHKG VIP 收費建議集中討論區

199 回覆
34 Like 1 Dislike
笨人拋磚先
Plan A:
Vip 收費分幾個options, 用家可以自己決定比邊個價錢去支持lihkg, 可能係每年$20, 40, 60, 80, 100 etc..大家量力而為,多少無區,至在出心出力。
Plan B:
劃一收費,價錢就大家再慢慢商量,希望係合理亦令大多數人都可以應付得到。

以下開放討論,希望幫到LIHKG 能順利營運
我覺得8蚊試一年先,首先要冇左廣告。

呢年內各項功能跟得返hkg+再加價都ok
讚成Plan A,可以唔同價錢有唔同unlock

最Basic既有去廣告
貴啲既有埋自訂背景果啲customize即野
唔係我地話比幾多
我地首先要問佢地到底要幾多
我地再諗點比會唔會合理 d?
佢點收 你要俾都係會俾嫁啦下話

我都係出返去先

八蚊一年無廣告點為皮
讚成Plan A,可以唔同價錢有唔同unlock

最Basic既有去廣告
貴啲既有埋自訂背景果啲customize即野

Agger
認真 8蚊一年真係唔得
Server費都唔得
我同意plan A
手頭唔緊既 咪夾多啲
無廣告100都俾
Plan A,大家各自決定最好
我會俾100
plan A
plan A
貴D啦屌
$30-50/year
Plan a goodest
無所謂
plan A 應該係跟美金計,應該係 $8 , $ 15 , $23 咁樣一蚊一蚊美金加上去。一至五蚊美金五個options ,大部份人都可以接受&負擔。
如果apple入面仲好似抽水
developer收得6定7成 點維持到個壇
1000蚊一個月啦 高登仔個個月入80k
分開幾隻唔同級別收費會好d 因為人人都有佢唔同想要既野 年費計
20蚊既淨係冇廣告 岩d 學生用
50蚊既有多小小功能
100蚊就有齊全部功能

如果當到時有高登一半以上人流
呢度都賺好多錢一年 再加埋唔買vip既人既廣告費 絕對可以持續營運
老實講高登仔死都接受唔到廣告遲早死
雖然唔想睇, 但要run 一個site 廣告先係王道
如果apple入面仲好似抽水
developer收得6定7成 點維持到個壇

8蚊真係好撚平
我擔心連尼住蝕錢
最少都要15蚊以上
之前HKG+都有班垃圾唔買app
plan A 應該係跟美金計,應該係 $8 , $ 15 , $23 咁樣一蚊一蚊美金加上去。一至五蚊美金五個options ,大部份人都可以接受&負擔。

咁樣又太小喇 始終依家真係成個壇黎 營運成本同ihkg+ 差好遠 最起碼由20蚊一年起 最頂去到100蚊一年

$15啦
15起標
老實講高登仔死都接受唔到廣告遲早死
雖然唔想睇, 但要run 一個site 廣告先係王道

我做呢行都唔多想上高登有廣告..
建議一百蚊一年去廣告
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞