LIHKG VIP 收費建議集中討論區

199 回覆
34 Like 1 Dislike
其實一年50都唔過份
1年100都肯比,因為真係值得支持
外國租server好貴 vps最廢果種都要$0.1usd/hr 正常你關壇要用勁d既 $0.5usd/hr 一年就要$35000hkd
仲未計其他費用 每人收$8一年 當你有一萬人俾錢 一年得8萬 仲要俾apple抽30%水 實際袋5萬幾 真係慘過做狗
外國租server好貴 vps最廢果種都要$0.1usd/hr 正常你壇要用勁d既 $0.5usd/hr 一年就要$35000hkd
仲未計其他費用 每人收$8一年 當你有一萬人俾錢 一年得8萬 仲要俾apple抽30%水 實際袋5萬幾 真係慘過做狗
無廣告就得
8蚊一年都講得出
收800一年都得架,愈貴愈小人咁解姐,新科林最要人流既時間你就開始收貴,即係趕客

呢個香港好多人好度縮,呢種人仲要唔小,點解當日hkg+會成功,除左官方app廢外,佢收得平都係主因,試下佢當日收80蚊的話睇下又有無咁多人用

點解仲人用成本除開人數大家夾呢種概念,當網站有人流就自然有其他商機,成本就係東湊西湊搵番黎,諗住單向只對用家收取,最後只淪為小眾網站
planA 啦
或者劃一收費 自願paypal donate
收800一年都得架,愈貴愈小人咁解姐,新科林最要人流既時間你就開始收貴,即係趕客

呢個香港好多人好度縮,呢種人仲要唔小,點解當日hkg+會成功,除左官方app廢外,佢收得平都係主因,試下佢當日收80蚊的話睇下又有無咁多人用

點解仲人用成本除開人數大家夾呢種概念,當網站有人流就自然有其他商機,成本就係東湊西湊搵番黎,諗住單向只對用家收取,最後只淪為小眾網站

agger
我都係咁諗
好多人唔明
而家搶market share先,點會諗回本先
你有market share,做到dominent,你唔只回本啦,IT 日日食法國餐都得啦
好多business 玩到死,就係一開始諗回本set框lock死自己
你地當一開頭回唔到本既cost,用去promotion/賣廣告去諗啦

forum business有樣野係越多人,收費attractive最後回返本有餘一條u型線
我懷疑要月費先圍到皮
千早狗?
千早狗?

你唔講都唔覺
20蚊/月
你地set咁低
有錢就就買vip,免費就睇廣告
完全公平又唔影響擴大market share, 咁係最好
其實好似plus仔咁每年收$8都可以呀,隨自己鍾意續幾多年都冇乜所謂,講真如果an機友過埋黎,淨係收$8都爽丫丫啦
十五蚊一年

另加會願意得閒donation
支持分級收費
8蚊一個月 會員收費 無廣告
無交月費無得回post 淨係睇 加有廣告
講真依家都二萬幾會員
月費8蚊都十六萬個月
8蚊個月做會員真係完全無問題
學生都負擔到
其實月費2.99應該唔過份
都係一盒飯既價錢
8蚊一個月 會員收費 無廣告
無交月費無得回post 淨係睇 加有廣告
講真依家都二萬幾會員
月費8蚊都十六萬個月
8蚊個月做會員真係完全無問題
學生都負擔到

補充多句
會員收費可以防埋大量分身五毛
因為我日日都起碼用兩個鐘, 我覺得每個月收番60蚊我都可以接受
一年60免廣告
其他customise 野另計
B
全年$50-$500
有PM 冇廣告就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞