LIHKG VIP 收費建議集中討論區

199 回覆
34 Like 1 Dislike
開放買賣平台, 抽售價0.8%
建議劃一收費
但係可以提供多項選擇
例如
8/15蚊一個月
40/50蚊三個月
如此類推咁

一黎有固定收入,價錢當然可以調高
但係都唔好太高抹殺貧苦學生
二黎用家多選擇,可以選擇番岩自己既Plan
唔洗固定一俾俾一年

另外可以加啲捐款項目
俾有能力又想出錢既巴打用
點解正皮唔到既
如果apple入面仲好似抽水
developer收得6定7成 點維持到個壇

In app PayPal 比錢

唔得
虛擬物品一定要用in app purchase
實體既野先可以收credit card/PayPal payment

唔係有機會比apple拉落架

唔得
虛擬物品一定要用in app purchase
實體既野先可以收credit card/PayPal payment

唔係有機會比apple拉落架

Spotify,Moov,樂視之類係特例?
100 per year
我有少少愚見
而家我以打殘高登既角度去出招

免費一定要有廣告
點樣出廣告,等developer決定

8蚊/年 VIP 因為plus仔個陣都係e個價,而家就係要最快速度食market share,時間一耐對手會有可能develop到比以前 function更好更多既apps

開放一個donation功能,有多個choice 加一個自由輸入,等有心人可以比多d

可以再share多d
100 per year

好似話用usd做單位?
仲進位
幾多錢都俾
第一次咁想比錢
快d出vip呀連尼住
我覺得8蚊試一年先,首先要冇左廣告。

呢年內各項功能跟得返hkg+再加價都ok

同意
我覺得8蚊試一年先,首先要冇左廣告。

呢年內各項功能跟得返hkg+再加價都ok

同意

半年囉
快啲整收費版唔該 廣告好柒
唔好ff咁多
啲廣告用緊標準野
一係有一係冇
你地講既咁多function
寫出黎收錢都cover唔到個成本
簡簡單單俾錢走廣告,維持server先啦
仲有俾錢係inapp嫁啦
如果其他Gateway收錢用家唔方便,又要寫多套出黎收錢加match up user邊個俾左錢,身痕咩

係番programmer角度睇,現實啲啦
搞donation同飛廣告算啦
有心既唔好要求咁多要Coding既野先ok?
我有少少愚見

免費一定要有廣告

8蚊/年 VIP 因為plus仔個陣都係e個價,而家就係要最快速度食market share,時間一耐對手會有可能develop到比以前 function更好更多既apps

開放一個donation功能,有多個choice 加一個自由輸入,等有心人可以比多d

可以再share多d

Hkg+係高登addon
而家要run 埋個壇
成本係完全唔同既
但唔排除將來多人用可以有其他途徑r收入(留俾marketing諗
所以如果要純粹得番hkg+既體驗
之前個收費係不足維持既
我有少少愚見

免費一定要有廣告

可以再share多d

Hkg+係高登addon
而家要run 埋個壇
成本係完全唔同既
但唔排除將來多人用可以有其他途徑r收入(留俾marketing諗
所以如果要純粹得番hkg+既體驗
之前個收費係不足維持既

岩,所以8蚊真係唔夠,起碼50-100一年
如果一個月營運資金要100,000,當收費時有二萬會員,每人課金5元/月,即60元/年,所以5-60/年再另加value-added嘅野,可供購買,應該可以維皮
如果一個月營運資金要100,000,當收費時有二萬會員,每人課金5元/月,即60元/年,所以5-60/年再另加value-added嘅野,可供購買,應該可以維皮

100都抵俾啦
白己host個server唔平
仲要講緊係aim for大部分人而唔係小圈子
8蚊 做義工咩
起碼都30起跳
it狗都要食飯 咁辛苦寫個add出嚟
俾錢佢賺都心甘情願

學plan a咁
30去廣告
50有得pm
70有特別表情符號
100就高級會員有頭像

現階段或者可以諗下頭3個月買有半價
睇下班乞衣捨唔捨得俾錢
如果蝕本就執柒咗佢算啦
班咁嘅人唔配有新壇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞