PhD 過來人分享 心得(9)+集中討論區

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
基本上個個一係人中之龍有船,一係就老竇老母係人中之龍大把錢
我係抱住黃大仙有問盡答嘅精神啫
點知佢真係問有冇平啲
我學費free 仲有錢收
美帝呀嗎
grad school 真係冇理由課金
認同,不過我仲等緊窮困英國批funding
土炮唔使錢,仲有錢收
不過唔輕鬆
我哋咁撚on9你就咪撚入嚟問吖嘛
咁撚on9點咗條錯嘅路俾你就唔好啦
你依家就好似去M記問有無牛河賣 然後無就發爛渣屌人

你係假膠就不如講明先
建議你出去獨立開個post問
應該會有d 唔care當中研究過程嘅人答到你
或者搵葛珮帆博士吖
知你伸手黨,比埋Facebook link你喇:https://www.facebook.com/ElizabethQuatEQ/
即係你唔打算做research postgrad 咁就出錢讀個taught degree囉
但你又話無錢喎 咁你腦又無錢又無 想點先
你咁有料嘅 發咗達等人頒嗰honorary PhD俾你咪得
high school 出緊top tier文都見過
ML 競爭大到傻, 你有心行呢行, 有offer 個group 又出到tier 1 文就去馬啦
唔好諗咩ranking la
under 咩dept
有啲後悔俾咗條link你大家追求嘅嘢都唔同,使唔使講到咁人生唔係淨係得錢,用心去追求自己嘅學術夢有咩問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞