身邊啲減肥斷食撚,真係好好笑

192 回覆
115 Like 1562 Dislike
可以用APP, 例如myfitnesspal
計一個月左右就DEL得, 自己應該都計到食左D咩落肚
當你知道擺咩入口既時候就已經差好遠
佢計緊平時
會食干炒牛河嘅 三餐都食高kcal係唔奇
唔洗理正常人幾多kcal

淨一餐食1500
三餐食到3000-4000唔出奇
的確算比平常少一半
唔好傻啦, 學上面巴打咁計, 一碟飯既飯量已經係300卡左右
仲未計你食既菜有d乜...
我跑30MIN步先扣得277 卡左右
(以我自己計, 用APPLE WATCH, 大約5:30一公里)
我唔食飯, 轉食雞胸沙律已經做到卡路里赤字
就算m記既凱撒沙律+雞扒都只係250卡左右
(唔計其他, 配黑醋, 栗米杯80卡+black coffee 加埋都係350有找)
我lunch食幾舊肉 然後扔左盒白飯
夜晚正常食8成
1年半74->82

在此之前3日跑2次40分鐘步 食野正常
keep住72-74
你用APP 計下你每日食左既野有D乜先
仲可以睇埋有咩營養你係有攝取到
同埋, 幾舊雞胸肉同幾舊豬腩肉已經差好遠, 外人唔知你到底吃左D乜
建議佢調一調
應該要食早午餐,唔食晚餐先岩
就算食晚餐都係食蔬菜為主
其實唔係消化差

只係消化緊啲陳年垃圾肥油

通常先消肝腎周圍肥膏

咁就最好

精神
食得有營養+運動點都好過只控制飲食但唔做運動吓話
本身有gym底 1日gym 1日跑 2日休
停左就出事
試左4年1日1餐,168,186等等 70kg最多減到56 後來驚太瘦唔戒口算 回番62,3

習慣左其實無咩野
可能我唔慣一日一餐,我食完之後心跳會好快
電解質不平衡 可以含少少鹽
D 肥西一個鐘唔塞野入口就周身唔舒服
我以為係我血糖飆升
每個月,有3日水斷食?
最近斷食完5日見啲台妹斷20日真心勁,我真係堅持唔到
點解要咁多日
係 水 咖啡 茶 同鹽
斷食無規定只食一餐 , 斷食都可以分兩至三餐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞