身邊啲減肥斷食撚,真係好好笑

192 回覆
115 Like 1562 Dislike
[member]公司有個200磅肥佬,日日唔食早餐唔食午餐

但比我知道原來佢係夜晚食完整嘅正餐,乜菜乜肉都照食,仲會忍奶茶微糖小冰安慰自己[/member]

一日一餐有咩意思

肥婆多藉口
關你鬼事
佢話食完呢餐正餐斷食嗰陣身體會吞噬佢啲咩細胞又燃燒脂肪先,真係笑大我個口
均衡飲食做運動

斷食撚生酮撚只係唔健康咁去塑造身型,然後班人就自我感覺良好咁覺得健康咗
你再笑個肥佬就當你係正餐
我知道佢自己有做gym 以我所知,佢通常都係做杯或者二頭肌
但係一個禮拜先一次
斷食係為健康多過減肥,減肥減少熱量先係正道
如果係彭于晏咁嘅樣嘅話,我願意做佢嘅聖誕大餐
但佢將所有嘢縮就係一個餐
冇特別減少份量
佢只係將一日三餐擺咗喺一個兩個鐘內食

平時lunch會問佢一唔一齊食飯,佢話瞌眼瞓就算
試過真係好work
一日一餐經常自助餐放題,唔食白色澱粉同甜野衫同褲都細左好多個碼
關你撚事咩笑笑笑 咁撚衰格
但佢咁嘅情況都會健康啲咩?
真心受教
又係健身狗上黎跑數呀?
咁唔笑囉
但我好佩服你哋可以忍到口真係一日一餐
如果一日一餐嘅話,點解係都要走澱粉質?
人地夜晚食咩又知,連做gym做咩都知得咁清楚,你地咩關係
一般來說吃完一餐後,身體需要7-10小時來消耗掉儲存的肝糖,在這段時間身體內的脂肪便會大量被消耗。所以若在正常飲食的狀況下,一天進食三餐,只有睡覺時有機會燃燒脂肪,而間接性斷食就是利用一段長時間不攝取食物,來增加身體燃燒脂肪的時間,進而燃脂瘦身。

樓主係咪被個肥佬撞到仆街 又谷住唔敢當面屌 就上黎圍爐?
點解佢地唔做有氧運動?一日行半個小時已經會瘦
淨減肥 戒甜戒碳水都夠
做gym 就多鳩餘
未必咁易嘅,有啲人代謝低
一日食一餐
食少啲
可飲水
204>168
屙爛屎 = 消脂成功
絕對減肥有用

笑你個西
本身都小食
交換身體,朝頭早就係樓主,夜晚就係大肥佬番7仔
人總係依靠自己既知識同認知並且被之束縛著
仲叫稱之為現實 但知識同認知係好曖昧既野
現實或許係鏡花水月 人只活喺自己既執念之中

其實呢招真係有效咁減到肥 只要堅持落去既話
不過唔太健康咁解 笑到咁大聲只係顯得你無知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞