有無人今年申請咗郵差等緊消息?

1001 回覆
7 Like 12 Dislike
不過面試個陣考官都話最遲1月就會出消息,我地靜靜地等埋個一個月佢啦

香討d人好似貓屌咁日日留言話自己實死實冇機

果邊啲人好串,十問九唔應,辣殺

問佢地D咩 不如問我地

冇上好耐 唔係咁岩channel

果面有件IN左3年都入唔到
心諗係IN 3年都唔知自己衰咩
好心就試下其他算啦
香討一DD啦...有D師兄都算OK既
上個月尾收左offer信
寫左2月頭返工
等緊通知確實返工日

恭喜

係咪收到電話先有信?

電話係通知寄左offer 信比你

有電話通知有信...叫你覆返個OFFER要唔要同埋幾時BODY CHECK
不過睇返之前D POST講WAITING應該係就到你先會CALL你...
出左WAITING然後打去問排第幾
不過面試個陣考官都話最遲1月就會出消息,我地靜靜地等埋個一個月佢啦

問佢地D咩 不如問我地

佢地成班咩消息都未有就話要入gp

如果我真係有內幕消息,我都唔會分享比人啦

成班小圈子ON99

yes

問佢地D咩 不如問我地

成班小圈子ON99

agger

yes

衰咩攪到咁
好奇一問...郵差年尾(定新年)有無雙糧?

政府邊有雙糧
農曆新年會預早出多半份 但個個係預早出你跟住個幾個月都係要扣番 你可以入紙話唔洗預早出都得

政府邊有雙糧
農曆新年會預早出多半份 但個個係預早出你跟住個幾個月都係要扣番 你可以入紙話唔洗預早出都得

我一路以為有...

政府邊有雙糧

可以申請唔借

我都唔明點解唔要係要入紙 唔係應該要先入紙咩

政府邊有雙糧

我一路以為有...

無架 政府淨係會加兩次糧
一次跳point假設你上司寫你份野係無問題既
另一次跟通脹加呢個都一定有
強積金三年後政府會供多啲囉

政府邊有雙糧

可以申請唔借

我都唔明點解唔要係要入紙 唔係應該要先入紙咩

因為迫你要

我都係問先知
入職個陣又唔講

政府邊有雙糧

我一路以為有...

咁你會唔會以為aco eo 會有先

唔知點解...我一路以為政府工都有

yes

問佢地D咩 不如問我地

咪係 你話出左offer 一齊吹就話姐
in 緊個陣入 gp 笑撚死

見過有人扮有offer 入group,之後係咁問人interview 題目,最後比人識穿左被踢走。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞