有無人今年申請咗郵差等緊消息?

1001 回覆
7 Like 12 Dislike
老老豆豆,有得揀真係揀其他部門先
一陣做錯少少野,俾高層小事化大
整到個底花左,你想考其他部門都難

無得揀
是旦啦 講咁多 今年成12000人入紙
.都係個句有得in 先再算啦

真係冇標準可言

係咪已經全部寄哂 唔會再寄第2輪?

以前會分批出

如果下星期5前收唔到係咪即係無望了
是旦啦 講咁多 今年成12000人入紙
.都係個句有得in 先再算啦

真係冇標準可言

係咪已經全部寄哂 唔會再寄第2輪?

以前會分批出

如果下星期5前收唔到係咪即係無望了

巴打 我咁上心係有苦衷架
anyway thanks a lot .
如果有機會ST會努力
啲有兩個碩士學位都去做既工點爭
落選了
落選了

咁快知 唔係剛剛先派信咩?
有無巴打收到信?
前幾日收到
4/08 考體能同技能測試
郵局呢D閪一地方一日重行營運基金一日都唔使旨意改變
MR係環境閪
郵差係份工閪

不過MR多位升過郵差
收唔到信
MR 係咩

抄錶員
METER READER
MR 係咩

抄錶員
METER READER

要睇自身接受能力有幾高 我聽完都怕怕

D環境又真係太閪
都有人抄錶轉派信
收唔到信

唔使擔心
收唔到信係正常的
係咪可以當冇左

都唔係既 唔好貪心
做好自己我覺得已經好過我以前d 工

睇你乜野同乜野比較囉
我以前做運輸,成車貨放喺街怕條撚呀,唔見大不了咪賠錢
依家放喺座頭有人義務睇住,但意外畀人偷咗去都講到要炒咁
喂,個問題係畀人偷喎,你叫個fd幫你睇住啲野但唔見咗,你都會報警唔會怪個fd啦

我覺得係用郵局既人同郵局班高層on9囉,你定位掛號係又快又安全,但連普通信都又要快又要安全,咁你要掛號黎做乜,我明白每封信都重要,最好咁梗係無野唔見啦,之但係你畀得1.7都應該要承受寄失既風險,怕寄失就用掛號,咁先啱嫁嘛

仲有一啲非公務員有既錯覺就係政府工人工高褔利好唔會炒
人工高唔高就人人唔同
褔利就一定唔好,最簡單既醫療,係呀免費呀,不過你要排隊,排到睇政府醫院咪免費囉,其實好多私人公司一張醫療卡傷風感冒睇私家都唔洗錢啦,我直頭畀個座頭笑鳩我話佢睇私家醫生都唔洗錢啦
至於話唔會炒,就前排已經有個炒咗

我都知我點講你地都未必信嫁啦,我身邊有朋友都係講極唔聽,係咁話點講都係政府工丫,咁我唯有祝佢好運,入黎試下囉

每小時二千七廣告實施啦,希望各位巴打平時手部運動有幫助啦

都唔係既 唔好貪心
做好自己我覺得已經好過我以前d 工

睇你乜野同乜野比較囉
我以前做運輸,成車貨放喺街怕條撚呀,唔見大不了咪賠錢
依家放喺座頭有人義務睇住,但意外畀人偷咗去都講到要炒咁
喂,個問題係畀人偷喎,你叫個fd幫你睇住啲野但唔見咗,你都會報警唔會怪個fd啦

我覺得係用郵局既人同郵局班高層on9囉,你定位掛號係又快又安全,但連普通信都又要快又要安全,咁你要掛號黎做乜,我明白每封信都重要,最好咁梗係無野唔見啦,之但係你畀得1.7都應該要承受寄失既風險,怕寄失就用掛號,咁先啱嫁嘛

仲有一啲非公務員有既錯覺就係政府工人工高褔利好唔會炒
人工高唔高就人人唔同
褔利就一定唔好,最簡單既醫療,係呀免費呀,不過你要排隊,排到睇政府醫院咪免費囉,其實好多私人公司一張醫療卡傷風感冒睇私家都唔洗錢啦,我直頭畀個座頭笑鳩我話佢睇私家醫生都唔洗錢啦
至於話唔會炒,就前排已經有個炒咗

我都知我點講你地都未必信嫁啦,我身邊有朋友都係講極唔聽,係咁話點講都係政府工丫,咁我唯有祝佢好運,入黎試下囉

每小時二千七廣告實施啦,希望各位巴打平時手部運動有幫助啦

少少野都即炒係郵局先咁撚閪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞