有無人今年申請咗郵差等緊消息?

1001 回覆
7 Like 12 Dislike
btw有無巴打知見完之後幾時有消息??

睇其他地方話一月

最快11月尾,1月就知哂所有消息
幾時有消息都冇話我知,睇黎當我係辣殺掉落辣殺桶

答啱曬未必請, 答錯曬未必唔請, 一切睇眼緣。 我in個時問話 11月開始有消息, 最遲2018年頭有信通知所有考生

我當時無問幾時有消息
驚俾佢地覺得太有信心
btw呢個係個考官講既?

恩公巴打
想問佢係唔係自我介紹完之後就問郵務?
會唔會問下私人野?(好似好壞處個啲)
如果無 我就自我介紹講多啲算

呢個問題係我見之前都無人答到我
總之你認為一個郵差要識咩資訊你去睇就岩
不過範圍大都無法TIP
我都有完全唔識既問題

考完先睇到
btw 我都一般般

睇其他地方話一月

唔洗理佢幾時啦,反正咩結果都有信

睇其他地方話一月

到拆信個下一定好緊張

睇其他地方話一月

到拆信個下一定好緊張

好想知道
因為我見之前d郵差post
請既話係有call body check
Check完先有封正式通知
Waiting list同落選我都知係寄信

因為之前skill test個考官係話10月中先有面試信
點知我面試果日我係plan左旅行
D機票酒店俾晒錢
但機會難得就決斷走去面試
來緊十一月尾或者十二月頭想補返
怕佢又玩野又提早出信叫你返工
我想問係咪已經出晒second in嘅信
我朋友9月10/11嘅 ST
佢話等咗好多日都唔見有信

睇其他地方話一月

到拆信個下一定好緊張

好想知道
因為我見之前d郵差post
請既話係有call body check
Check完先有封正式通知
Waiting list同落選我都知係寄信

因為之前skill test個考官係話10月中先有面試信
點知我面試果日我係plan左旅行
D機票酒店俾晒錢
但機會難得就決斷走去面試
來緊十一月尾或者十二月頭想補返
怕佢又玩野又提早出信叫你返工

可以揀時間report duty

好似話可以打去問
咁體力努動 點建揀郵差既

冇煩惱

冇煩惱

我都係咁覺得

準備出發過總部
郵務最後睇左大路野算
希望英文唔好問郵務
希望見得好過上年先再諗

去到廿號都收唔到可以打去問有冇寄失,問過

做開COURIER 同其他送貨,幾享受週街去,仲要齋派唔洗收

我都唔係好恨有冇鴨,夠鐘番工夠鐘收工,HEA 爆
好奇一問, 有紋身考郵差明唔明考到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞