Yu-Gi-Oh! 遊戲王Master Duel (38) 一街都係神碑

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
白銀一定要落爆G 拮抗
抽牌同濾牌力低到喊
白銀城空場進戰階呃到唔少人
入戰鬥階段OK?
陷阱詭計白銀城超屈機
勁過神碑好多
安迪可以狂擋魔法
又指定唔到佢
重新玩返魔術師
冇左水機又要適應過
雖然我都唔太like安迪,但神碑真係太過份
今日拎1000蚊拎來課金先
詭計係ghostrick?
有冇牌組可以睇下
最近先開始玩遊戲王
我點砌白銀城都好唔順手
你副野點砌?
可能係你唔適合呢類型deck 有時唔係副deck 勁就玩得爽,好似我咁淨係啱玩見招拆招個d中速deck , 唔識展爆,俾人輾爆就有
一早講雷掃打神碑無用
落拮抗啦
撞過外掛仔未
今個月都用烙印LL鐵上左鑽1,卡組有少少改動,覺得對神碑唔算難打,所以都用黎打DC杯,屋敷可以換幽鬼兔,

講一講combo,
最靚combo係手牌有綠雀+白雀/人馬/天璣人馬/天璣就堆白雀落墓,綠雀白雀白雀魔法綠白雀出黑雀搵啡雀魔法藍雀啡雀啡雀鐵獸雀藍雀自己鐵獸雀,呢個時候鐵獸雀應該放最右邊,最中間嗰格冇怪,用黑雀+藍雀徒花徒花要放右邊嗰格,鐵獸雀效果出塊擊鐵獸雀+徒花鐵獸雀人馬,通召人馬用效果出雙龍人馬啡雀IP,最後用效果融塊擊冰劍塊擊抗戰

咁演完會2手卡,黑雀/啡雀搵怪如果手上已經有combo件可以改搵DD烏鴉,配埋徒花換牌,有機會額外有手坑在手,

場上IP+蛇+雙龍+冰劍+抗戰,如果手牌有垃圾就比雙龍用,再IP+蛇+雙龍出神弓,如果對手先破抗戰,可以先出銀彈,IP+蛇+銀彈+銀彈拉怪出4擋神弓,

其他combo差唔多都係上面變種,比較特別係手牌有抗戰可以唔洗出塊擊,塊擊搵抗戰係要回1張手卡番卡組,有時做完場兩張手卡,通召隻怪可以出IP,但如果係G/灰可能留住仲好,有時要用L2鳥獸黎比藍雀跳。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞