Yu-Gi-Oh! 遊戲王Master Duel (38) 一街都係神碑

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
用左陣神碑感覺好驚灰流同次元環境
墓地回收唔到就打得好辛苦
公平卡
友善交流牌
天岩戶一拍 對面咩手坑都收皮
如果真係場地中灰 你仲有命削寶札/壺補牌
又或者可以再開多張場地+1張神碑魔法做多次回卡抽卡(場地無卡名一回合一次)

次元環境係counter神碑 但目前out到魔陷嘅得次吸同宏觀宇宙
次吸得2 turn捱過咗佢就無事
宏觀宇宙視乎需要搵神碑魔法炸/出ex炸
神碑要贏都係贏貼紙
唔通你枱面御前群雄千查仲會驚對面次元環境咩

真正怕嘅係啲擺明就係針對神碑嘅卡:封魔呪印/魔毒
神碑哩啲資源deck最唔怕人磨
正如你唔會去磨副閃刀姬一樣
佢一路賺牌一路削deck磨到你變人棍都似

無技抽群雄就無討論價值了
宜家最惡名昭彰嘅神碑就係貼紙碑
神碑咁多,係咪應該要將王宮的剌命解3先?反正呢個遊戲就係互相破壞遊戲體驗
閃刀廚:
或者俾張盆回都好啦 塞住佢張場地都夠做

影依
而家隻game 係咁hang 機,not responding,有冇人知點解決
我裝DRIVER UPDATE解決左
靜係update gpu driver ,定係全部driver ,有冇link
DISPLAY CARD DRIVER人人唔同GOOGLE番自己型號
實卡咒法雷精靈真係玩唔落去本來有六世壞同神碑對打,依家冇左六世壞,變成神碑主流令個環境更坑。點解K社可以忍受到一副deck可以容納技抽同天岩戶,然後對自己運作毫無影響架

就算好彩出到IP雙穹壓場,但除外削deck根本趕唔切打8000,因為佢可以狂出額外躺平擋刀。下個表唔該將個場地同檢索場地嗰張額外限一

再係咁我真係要夢回初代,玩黑魔導+魔法師之里如果放番紅爹出黎就更好,要令神碑玩家體驗咩叫絕望!
個fd硬要玩神碑,差啲想物理決鬥好唔好意思用神碑同咒法雷精打呀
同fd玩神碑
絕交啦
認真,我試左咒法雷精、壹六世壞(1月表)、閃刀、白銀城、黃金國、黑魔導都玩唔贏抗神碑嘅都係tech card,靠盲抽先上手。神碑就穩定檢索場地,全deck 都可以除外。最後我唯有用成兩年冇攞過出黎嘅不知火
召喚拳頭攻擊表示
白銀城爆佢老母毒
俾個驚喜佢
呢個就係我講嘅問題我嘅tech card靠手抽,神碑全deck 張張都係tech card咁
你嘅白銀城係咪打開嘅方式錯咗
點會要靠手抽陷阱
你慢慢夢回吧吊
你老母西個撚個都針撚住神碑打碌咩仆街
環境本來就係一物針一物你覺得反神碑多既咪又用d 克番呢班人既deck
用返啲冇後台多怪展開deck,依家多白銀同神碑,真係可能隨時抽中先手任你展
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞