Yu-Gi-Oh! 遊戲王Master Duel (38) 一街都係神碑

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
好似仲有張圖問條友做咩唔還手
之後有人答話神碑冇戰階
所有採礦撚仆街死
屎忽痕係度試 黑魔導烙印 真紅眼烙印 青眼烙印現到最後都係純烙印勁好多魂唔起
烙印自帶愚埋
愚埋係限一卡黎
可以知道有幾勁
係 想埋乜都得 終端又勁 屎忽印卡
自己玩緊個副
唔好跟住 岩岩先抽齊三d 石存唔切
或者好似我咁玩d 連other 都唔係既deck
點會呢
輸完一樣問幾時死
冇左水機之後大演牌最主要得番鐘擺同魔救頂住
除非貼紙死清光,如果唔係我唔想魔救都冇埋,環境太慢唔係咩好事
係割草限1可以令到魔救轉型又唔洗拆deck
限積木
會割嘅人依然繼續割,放多2張結他手/再生石魔/十字軍咁解
神裨好似唔夠 勇棋打
冇左水機好多演牌都重傷啦
你諗下ban水機之後神碑未出前有幾多人提魔救,甚至再之前有個好穩定嘅天威喺度
以一副所有手坑都食嘅演牌,每次挖礦都為每場帶嚟d變數唔係死背公式,我自己算係幾鍾意呢副deck
呢d 真係好睇人 我都玩過展爆 覺得好悶 對面無坑 就背公式,對面有手坑就妥協公式 , 開頭見成地大怪係爽,玩多幾場無乜變化勁無聊

轉左去玩中速先有番玩game 既感覺
根本冇可能迫到所有人都玩中速beat
而家屌魔救,環境一慢又屌貼紙,貼紙死曬又屌魔術師安迪,冇曬演牌就屌源數,無止境咁屌落去
都係嗰句,點解突然多人講魔救係因為神碑令到環境手坑量少左好多,戰鬥環境呢d嘢一環接一環,諗下點搞得10%嘅魔救倒不如處理左神碑先
上位deck死硬架啦
就算唔搞下年仲有雷精入嚟清場
我覺得而家時間點有d尷尬
明知好快雷精就出嚟統治環境
再斬d環境使然嘅嘢有咩意思
而且斬神碑就係少d人用魔救嘅最佳方法啦
雷精我估仲要等多兩個月先有得玩,斬死上位deck呢兩個月起碼會正常返啲

魔救同神碑太嘔心,積木龍同命削一定要死
係dc cup屈完機仲想有命出返嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞