Yu-Gi-Oh! 遊戲王Master Duel (38) 一街都係神碑

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
整體強度覺得點
天梯對過幾場,出到link後好難解
其實想輕鬆玩,上分呢啲野係lol 玩夠
見人話神宣有用
屌石啫係儲石?

solo 啲關係咪可以全部清哂
睇你想砌咩deck 啦, 神宣唔係副副會用 灰流就一定要

有場地/雪天氣+下怪1turn就有半場資源
場地個支援好勁 可以用本家魔陷link
曇天氣喺場又可以link完回收2張墓地嘅本家魔陷
對上天氣deck如果起手出虹天氣+link端有2隻下怪以上基本上投得 因為link端有天氣怪你做咩都會被ban
唔洗清GOAL
技抽冇link 天氣都解過

但有link 解唔到
count 到冇動點
link到出黎除非直接拍死佢或者呃哂佢啲下怪走
如果唔係好易俾佢磨死
或者可以試下用一滴嘅
預組買一次定要買哂三次?
唔驚投資多啲就玩相劍個類
至少唔太複雜,一開始會易贏啲
玩轉生炎獸驚你俾人打到仆街棄game
觀念個啲等你對隻game有興趣再學都未遲
啫係抽10pack相劍然後上網跟人砌?
又或者烙印都得既
因為烙印而家都有完整一個pack,
不過烙印有好多微操作要學,新手未必玩得好
同埋烙印要好多ur

但係相劍就冇一個pack齊全部卡,有啲要自己合
比起烙印會平啲,同操作簡單啲
但係相對烙印會勁啲

如果要考慮到強度+之後想留石抽雷精靈可能相劍會好啲

鳥/神碑個類都勁,但係個系統太特殊好難學到基礎知識,所以唔太推薦
你想玩咩卡組就抽咩卡組 無話咩特別要抽邊副
你可以砌副真龍先 因為成副唔洗ur 無成本咁玩
然後打rank 當你見到對手邊副睇落好玩就成副抄落黎再慢慢抽卡包
想又平有強度又學到野又好玩 魔彈都係一個選擇 唔駛記自己點展開
識點打斷對面就OK

除左3灰3G 2-3隻本家UR LINK怪 其他都係R SR卡 又唔駛點用額外牌組慳好多UR珠 仲可以落D壺抽卡 , 一個包可以抽晒成副DECK 咁滯 有多餘UR珠可以加多3張UR 同胞之絆
對付LL , 手抗邊個位最好?

烙印恐啡有咩用?

我:除左貴真係冇咩用
ranking一般情況下係咪上到白金一就夠?除左DC cup之外好似唔值得打到上鑽石級
有冇人用PS5/PS4玩近排成日斷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞