【INDIE】此時此刻,你在播放哪張專輯XXXVI

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
Squid硬係冇咩討論度
其實由town centre ep開始已經應該要紅
同其夾係2大既hype band bcnr 同bm中間真係好慘
新碟麻麻哋
依家都紅嘅
感覺上佢哋係無bcnr咁易入口
又無bm咁技術性

但係大部分聽新世代英倫post-punk
都一定會聽埋佢哋
我都有聽開
rex orange county原來10月黎完全唔見有宣傳

Sigur ros新album
係咩
Siphon song我覺得係年度單曲
Krautrock撈噪音再用好cryptic既怪人聲打底
成個idea將krautrock變到好潮
Slowdive有動靜!!
Squid作品就係幾襟聽
好多位都係有心思

//I hate nightmares
But you're my favorite one
Let's make out to shoegaze
Until we fall asleep

I wish you're just like the rest
So I can find another you
Fuck these songs from the midwest//

Still one of my all time favourite album

Hope to see y’all in the space!
飛London 睇pulp有佢哋暖場
我仲未聽過新碟 上一張印象幾好
樓鹿話印象幾好都幾難得
證明佢哋有返咁上下

痴撚線
我冇嘢做走去rym搵cantopop 聽
之前完全冇聽過莫文蔚

呢首極驚喜
好撚art好撚癲
不嬲都幾好聽
我真係唔識
香港仲有冇邊個實驗多少少嘅
英國時間20號0900 bbc 6 music有得聽新歌kisses
十一月來英國 有冇巴打會去
Slowdive 點樣來英國
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞