【INDIE】此時此刻,你在播放哪張專輯XXXVI

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
等咗半粒鐘先買到
而家後生一代興啲慵懶風+少少電,the strokes呢啲老餅野嘈嘈結他邊會多人睇
其實係 我懷疑只係快達票垃圾網set錯時間唔記得開
排隊嗰時心諗根本現實中冇人識The Strokes 同事都冇乜人聽過
其實後生先應該鍾意啲比較爽朗嘅音樂囉
唔明點解依家興mk文青chill
似啦1030前完全唔見有人買到
結果得1080全清
https://shop.thestrokes.com/products/the-singles-volume-01

雖然已經賣鳩曬 但睇到Apple Music有得聽又聽下

仲有佢哋個網咁Y2K

BTW我好似有一隻佢哋嘅7寸 太耐無返舊屋唔記得邊隻
以為後日先開始賣
是但啦 而家買仲有飛
好想睇佢嘅live
佢唔係講緊英國,而係隊 group 入面有條女叫張元英,因為好造作所以好多人反佢。
Heejin Jang
Me and the Glassbirds

#korea #noise
https://heejinjang.bandcamp.com/album/me-and-the-glassbirds
留名

做cd rom做左10幾年
中學開始聽indie野就有追po

但最近聽少左好多indie 可能因為係屋企老婆都係播主流野多,冇咩機會好似以前咁一個人上youtube上bandcamp,去cd舖企2個鐘搵新野聽

講咁多都係想問巴打有冇好介紹

平時好鐘意聽math (a picture of her, toe, 3nd, enemies, etc) 但呢d都好耐冇新碟
最近都鐘意edbl

請問巴打有冇新野好介紹
時代眼淚
諗起高登self樓主
我哋都好久無見過self大哥
其實去咗邊
其實好正常 出嚟做野 好多人機都無打 歌都無聽 有時間訓下覺好過
我死毒撚
d時間除左打機
就係用晒落務農到
The National 新碟比想像中悶
佢哋不嬲都少悶
俾tropic morning news fake咗以為會有驚喜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞