【INDIE】此時此刻,你在播放哪張專輯XXXVI

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
真心覺得有心聽一定要排頭幾排
後面係好多戇鳩傾偈
根本當係social event
完全不是欣賞音樂
12月1-3喎

睇吓到時咩line up先
應該都係想食住條水啦 咁好生意今次

但諗返當年無啦啦取消
呃左我deafheaven 同idles 真係仲係好撚嬲鳩
idles現場真係諗起都興奮
年年都係個啲日子
不過今年咁快sold out 正常都打哂飛機

但真係多左好多mk 仔入場
隊band 未開始玩
啲觀眾都已經自己high 爆左
好多無謂嘅叫囂
Deafheaven我早幾個月去london撞正佢有show+仲有飛賣剩+唔貴,我都唔想睇如果佢哋仲玩blackgaze都會去吓嘅

今年見到韓國政府有份sponsor,請到3組韓國artist,往年都係得1組。所以我好落力喺Silica Gel, Leenalchi嘅場企到好前去跳俾多啲反應等佢地下年繼續泵水
idles呢類現場正撚到核爆啦
Joy as an act of resistance個album live肯定會勁high
12月又黎
如果請到Parannoul都幾正
Leenalchi好過癮
想像唔到如果有isaac會點
Basketball shoes live肯定會好震撼
一定爆喊
應該難啲
佢個人未ready企外國大台,會腳仔軟
反而佢個friend Asian Glow就大啲機會, 因為佢今年會玩SXSW
通常都係音樂節同音樂節之間互相推薦artist
前排睇到呢個comment
Fwd stage個音響出晒事
咁多個台佢係最差
觀唔觀眾質素唔柒理架喇,你想推出枱面就一定有辣有唔辣。
冇計喎咁你又要嫌人basic但靠indie仔又養唔起

都唔係而家呢代一時三刻既事,由我地嗰代到上一代一路都係
以前soc嗰d都係半做善事咁做,連搞手但求打個和都唔係

9㩒之下出現呢隻

當年係我哋精心推介來
入得人多就自然咩人都有

講真有咩爭執唔順超咪過去打一鑊囉
嘩屌
第一次去HA睇show就係睇佢

因為Kim Oki而愛上jazz
唔知可唔可以話係contemp jazz
最中意Saturn Meditation嘅Our Love

新album嘅Universe同Shine like a sunlight都好正
佢呢首<Our Love>個主旋律最早出喺2016年隻《The Great Root》第一首歌<Love>入面,呢首<Love>嘅詞係已故韓國詩人金洙暎嘅作品。Kim Oki之後有幾隻碟都有插入呢個旋律,我估呢個就係佢近年創作嘅主題意想

咩Jazz就冇咩討論價值,佢有一排仲高調話自己好憎爵士佢話佢係玩緊saxophone music而唔係Jazz聽得舒服就得。
收到ching唔講真係唔知
on9
東京觀眾=垃圾
jockstrap 50/50 靜撚過圖書館
唔怪得睇bcnr果日唔見Georgia
Yes 重要5號已經喺東京搞sign event

btw jockstrap live勁能好睇 有快有慢 而且節奏做得好好
大家有機會去嘅真係放開啲 唔好齋企。。
就算企都嗌下唱下。。

dnlm條條youtube live片都勁撚high
就係我睇嘅呢場啲觀眾靜到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞