[LoL] 英雄聯盟 S13 比賽討論區 (1148)

1001 回覆
2 Like 5 Dislike
Pyo值得更好
估唔到drx神奇隊最尾咁收場 上年嘅奇幻同今年嘅現實迥然不同
中上fa後,Drx大概個如意算盤就變成只續下路組
Drx都知道下路組唔想分開 博佢地肯簽
點知唔續pyo無埋deft

抵你死drx,依家仲做水軍唱人
幫你拎冠仲做埋drx 同shadow之間既磨心
好心就放過啲隊員啦
垃撚圾drx
好彩無買衫 如果唔係要燒衫
又可以慳返,都係買skin最實際,應該直接落players袋
deft子真兄弟lol
佢真係幾癲 成日帶住啲兄弟去搵隊
都好奇幻
全員話想留
但全員唔續約
做得deft風扇唔多唔少都係因為佢義氣仔
真係好難愛屋及烏埋呢啲垃圾俱樂部
以為ccarter 黎左會改變少少
昨天發生了件非常醜陋的事
一名DRX工作人員裝作普通的粉絲並且試圖宣傳DRX
發的帖子和評論的大概意思就是:不知道什麼情況就不要亂罵DRX為什麼不續約不出錢什麼... 現在市場不景氣... 就算給了選手他們滿意的工資,也不一定帶來收益,有幾個隊伍都明確說培養二隊了,在這種情況下還責問為什麼不花錢續約,太不專業了
但當有人發現他原來是那個臭名昭著的退役選手murloc時,他就銷號了
當Pyosik Kingen Zeka進去自由市場時,大家還挖出來他曾經的評論發現他試圖嘲諷某位選手沒有好的offer就離隊:如果要出去的話,至少要有好一點的待遇啊,連報價都沒有收到,被經紀人吹點枕邊風就FA了

根據他的評論,總結了DRX的情況大概是
1.一開始就沒有足夠的資金
2.所有的選手都想留下來,但是沒給足夠的報價
3.DRX引導媒體和論壇輿論把錯誤推給選手和Shadow而不是他們自己的“品牌形象”

沒有人相信DRX了,他們是那種一點出點事就拋棄遠手甚至踩兩腳的
cr: rumorman
lm
之前leak咗Croco FATE
Croco

上年就係係佢自爆
等人lead下佢都係好事黎
屌TL要埋哥啦哥+Pyosik 輕鬆入msi
TL買咗Summit啦
Summit廢過哥咁多又唔練英
記得summit 2020 有講過想親近既選手係pyosik
所以其實係zeka唔肯續定一開始drx就冇打算續佢
好亂
原本奪冠後口頭上大家都想留低繼續打
Drx 想留原班五人 但唔夠錢留
中上決定fa 後 ,drx反正都原班五人唔到
所以drx連offer都無比 pyosik
Pyosik 直播講,一直等緊drx 應該係呢個意思
(電競傳心師mode)
Drx 因為續唔到中上 就開始有職員上forum 扮風扇唱選手同埋agency
Core jj之前都話鍾意prosik打cq 心態好正面 逆風場都會開咪講嘢
Btw Canyon 同 deft係同一間經紀公司
咁應該可以排除Fpx
Fpx好似無哂韓國人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞