同唔同意00年代係香港人最快樂嘅時代?

326 回覆
707 Like 227 Dislike
正常發揮下可以由 30歲快活到而家
eason 我的快樂時代

幾啱當年要經歷回歸D𡃁仔𡃁妹聽
點睇都係80-90高峰期,之後00後開始下滑,但00嗰期都重可以食吓之前留低啲老本,未一下子急速下滑,10之後就跌得快好多,而家就唔使講

當時香港只係亞洲四小龍之一
但日本一早已經係大龍
毒撚溝咩女 毒撚去球場小心黑社會
90年代啲卡通片好好睇
梗係70-90年代啦
00年代 台灣先係華語主流娛樂嘅地方
香港都收收地皮
肥彭果5年直頭係高峰期
90年代影視歌真係屌打全亞洲
呢堆人先爽, 社會相對平等, 上流機會又高..
90年代娛樂係幾多

係差在港女冇波同樓價升到仆街而個時仲讀緊書
90年代唔覺得d人好驚共產黨
97前去六四人數年年新低
以前放工真係放工

而家。。。我屌
樓主拎英皇年代同四大天皇哥哥梅姐年代比真係痴撚左
果時英皇D女比人唱通街上遊艇接客個朵臭到
仲未計比日韓台入侵同80/90年代比真係霸氣盡失
online game好玩到癲喎
cs HP 信長 天龍八部隻隻都玩到唔捨得訓
日本一早係80年代已經係香港主流 譚張梅四大天王都係抄日本仔咋
依家成日拎黎打飛機當年點樣文化輸出 其實都係得張國榮周潤發黎明係韓國有知名度
其他人實際上只係係得華語圈入面識
果時日本成日用香港取景做game/動漫
街霸/莎木/攻殼機動隊/G gundam/九龍風水傳.... 全部都係90年代香港
講紅既程度張梅四大屌打日本啦
佢地改篇日文歌等於唔夠日本歌手紅
張學友銷量上billboard全年賣全球第2,黎明去韓國要封街有冇日本歌手做到先同埋你知唔知成蟲同星爺係日本有幾多人識人中之龍個編劇直頭改個名做馳星周
90年代先係完美
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞