同唔同意00年代係香港人最快樂嘅時代?

326 回覆
707 Like 227 Dislike
係,未97金融風暴前,淨係剪髮佬都兩皮一個月,但物價又唔高,好正。以前youtube有段cctvb片講90年代至yeah一族年青人搵錢好易
娛樂方面

最正係03~05呢3年

Online game黃金時期
又有ICQ 傾計
癌屍曱甴做乜又打飛機呀
00 年代經濟差到仆街
根本 97 後已經跌 watt
00 年代點會係香港人最快樂時代
你係咪唔知80~90年代幾風光
唔講政治,嗰陣時仲有麥兜睇,國泰同香港國際機場都分別比skytrax評委世界最好嘅航空公司同機場。嗰陣時係香港人最後最自豪嘅歲月。

嗰個年代仲有哥哥、梅姐、羅文呢啲巨星嘅影響力遍布東亞。08年,時代雜誌重用紐倫港之名,令到香港可以同倫敦、紐約齊名,成為世界最重要嘅三個國際城市。一個咁細嘅地方,竟然可以有咁對世界有咁大嘅影響力,真係罕有。你無論世界去過邊,如果嗰個人受過教育,如果你話你係From Hong Kong。佢一定會知係邊!

講到零零年代,最後我諗起金雞嗰句,”唔好提舊時,『舊屎』沖左落屎坑㗎喇。”🥲

香港人共勉之。
樓主仲係小朋友未經歷過8,90黃金年代
一句講曬
97 前後
香港變支那香港
00 後冇經歷過 97 前香港, 係以為自己最快樂
北韓 d 人都好快樂
00 年代
啱啱金融風暴後 未recover 又sars 幾年後又金融海嘯
周街失業負資產跳樓都氣氛好
樓主個陣應該仲讀緊書

利申:我都係,但個陣睇到屋企人捱得幾辛苦
1987-1997 仲正
見你個個post 係度”黃尸乜乜乜”就知你隻曱甴又打飛機啦
00年代開始 OT冇補水
M記成班人屠龍
九十年代頭先係 , 香港冇乜新移民 , 歌影視樣樣都興旺 , 人民質素高
係97之後共渡時姦,蠢鈍如豬既黎氏族人慘被欺騙,主動減人工加 OT冇補水

經濟起飛時冇成果分
出去玩咪仲開心...
屈係屋企睇電話睇片打機真係好無樂趣
樓豬果陣仲係小朋友唔洗自己捱緊係氣氛好唔知佢老豆老母果陣捱得幾辛苦
wow 係2007年左右係癲峰
跑ONLINE溝倒女唔奇
我玩金庸群俠傳, 都溝倒女
咁先至覺得奇, 原來咁多女玩
又真係打電話就約倒出黎
仲有兒登某部分踩港𨶙 , 明明都未經歷過英屬香港年代嘅香港人幾咁有質素 , 而家一有乜就一句話香港人不嬲都仆街 , 但又唔講下 97 後溝咗幾多賤種蝗拉低晒香港人嘅質素
Agger ,00年代嗰陣好難頂,成個香港保守到仆街,你唔好講咩運動,連普通示威都一大班人(非藍黃)話你搞事,然後成班本地大中華膠

最閪就係手女,嗰陣好興剪乜柒短髮,唔係而家嗰啲少少菇型嘅女士知髮,真係女學警狗嗰種,可以去睇下Twins/Cookies前期啲頭,柒撚到癲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞