同唔同意00年代係香港人最快樂嘅時代?

326 回覆
707 Like 227 Dislike
狂震啲女
日本音樂主導成個東南亞市場都唔夠紅? 五輪真弓直頭撐起香港半個樂壇
梅艷芳係日本隻碟銷量幾多?開過幾多場演唱會?上過紅白未?
咁樣都叫屌打日本
張學友上billboard 都係華人世界撐起 個陣邊個鬼佬會聽張學友?
冇人話舊時唔好 過份神化舊人到扭曲事實冇乜意義
講以前有鳩用咩,有排你捱啊
咁嗰時又冇而家咁熱到痴撚線

好記得80年代我小學嗰陣,聽到TVB台慶音樂既時候,就係開始著校褸、撼綿胎既時候。而家?分分鐘開緊冷氣
00年代應該係網絡發展最快 最自由嘅時代
網絡上基本上冇限制 甚至冇法律管制
羨慕香港(被英國管)
社會精神面貌普遍好正面
好多人雖然仍然好窮
但覺得只要勤力就有機會發達
真,九十年代尾到千禧年頭四大天王同E臣、凹凸、Twins交接嗰幾年係香港盛極而衰之時
我都覺 個時d online game 都好玩好多
照你咁講五輪真弓有冇上過紅館呀香港銷量幾多日本歌手賣百萬既銷量咪又係日本人撐起至少華人世界去到中台星馬80年代可能係日本紅D但係90年代香港一定唔會輸比日本
仲有forum
而家fb ig一係小圈子一係睇啲kol 9up
買樓易,美食天堂,影壇樂壇多出色作品同人輩,翻大陸又可以做大爺
開大球場個陣紅館都未起好 但拎過ifpi 本地白金唱片
根本日本市場就係高過香港一班 即使舊日香港係勁但從來冇超越過日本 格硬吹捧以前冇乜意思
真 全盛時期
同啲細路抝根本就嘥氣,人地俾面分幾個豬肉獎俾你就以為自己好巴閉香港極其量只係幾百萬人一個小小城市,同日本一個億幾人嘅發達國家比
漏咗Heat Project、百變恰吉、跑跑卡丁車......
其實簡單d 講,樓主係80年代尾出世既人,00年代係佢最青春,最放,最好玩嘅日子,所以同年代無關,係你懷緬緊屬於你自己嘅青春期
如今你示威就拉你坐監喎師兄
重有爆旋陀螺、暴龍機fing fing fing
真金白銀買版權改編改編完五輪真弓、德永英明請返譚伯同學友去日本唱你估齋抄冇實力做得到?

你返去幫你隊MIRROR含柒啦
佢標題係香港人,

支那人正式入侵嘅年代 , 佢父母最煩惱嘅年代, 唯一諗到嘅大棚好處只有公屋歷史上最快上樓就係200X
連韓國個前總統盧武鉉都係黎明歌迷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞