同唔同意00年代係香港人最快樂嘅時代?

326 回覆
707 Like 227 Dislike
朝9晚5應該係星期六要返半日
我而家都係朝9晚5
一週返5日

間間公司唔同啦
回歸 主權移交 淪陷
‘’英皇歌手雄霸樂壇,追捧程度全盛時期同而家mirror有得比‘’ 88
Online game黃金時代仲要果陣冇咁多人妖真係好多女同學都有玩
彩虹冒險,跑on,勁舞,楓谷
後來啲廠商都為左吸女玩家有期狂整主打「可愛風」「年度最Q線上遊戲」
果陣同啲女仔一齊搞左好耐先申請到acc玩RO、星辰,吞食2
人越大越難開心 明明細個落公園同朋友玩捉 無荷無V無自解 好簡單但已經覺得好開心
戇鳩一定係七八十年代
係都肥彭年代
97前先係!
歌影視,八九十年代係世界知名。香港電影紅到去荷里活,音樂方面張國榮四大天王紅到全亞洲都識。電視劇,大時代呢啲屌打溏心風暴,今日都比人話係經典。

仲有你無講經濟,九七前個經濟好到癲,基本上嗰陣時個個都好快樂。九七金融風暴同埋零三沙士,仲有零八海嘯,97到09呢12年其實香港人好唔快樂,好多人破產跳樓。

不過如果講童年玩具,零零年代應該係真係最好。有暴龍機有game boy,後期有PSP NDS
冇張國榮 梅艷芳 周星馳電影嘅香港有幾開心
No, 90年代先係
而家聽返boyz啲歌,好難聽喎
輝煌時代?
Twins又淨係賣樣
嗰陣應該係偶像派時代
人工
生活質素
生活成本
同其他地區嘅差距
電影業
歌壇
係世界嘅地位
名氣

90年代點都贏00年
03沙士都計?
90-00年代先係最開心嘅時間

無智能電話都大把文化娛樂,心靈上滿足好多

人與人之間相處都無咁複雜
>人與人之間相處都無咁複雜

係.... 依家同15年前嘅人際關係真係變差好多
一睇就知樓豬00頭
原始年代先係
真 以前鑽木取火就一日 幾爽
的確係
果時啲卡通片正撚到
數碼暴龍 爆旋陀螺 超速搖搖
90-00呢十年先係
電視方面, 創世紀已經係最後高峰, 到03 04左右輪到林峰呢代開始擔正, d劇就開始越黎越鳩
十套得番一兩套係可以睇下, 仲要係靠續集 即係洗冤錄2呢類, 先叫好睇d
經濟方面, 97前後冇得比啦, 03沙士更加仆直, 導致自由行永遠喺香港插旗, 周街鋪頭圍住呢班人黎開
管治方面, 97前後更加唔洗比
聽歌方面, twins 2000年出道嗰幾年, 成個樂壇變到唔洗能力咁, 總之就包裝行先 係咁推偶像派出黎
遊戲方面就認同, 始終越後年代, 不論遊戲機 定係隻遊戲 都係越黎越高汁
仲要嗰個年代係互聯網啱啱開始普及, 電腦遊戲不論單機定online都包羅萬有
手提遊戲每出一部新機都刷新左概念, 明明gameboy已經覺得好好快, 之後再有GBA, PSP, NDS, 日新月異
但完全唔認同00年代 = 香港人最快樂時代囉
個時d game真係好正
記得第一隻game係金庸 之後就古龍 寵物王
魔力1.0 cs 信長 流星蝴蝶劍 bf1942
又玩返魔力3.0
返 pt有d 錢玩下d pvp game:功夫世界(課金上到頭幾 一日玩成10粒鐘沖lv 又打到人跌裝)
到ce Al花唔到咁多時間起隻game到就玩fez
我諗係12/13年開始online game開始沒落
轉哂玩png 手機game
依兩年都嘗試玩過下其他game , new world lost of ark 魔力1.0
已經搵唔返個個感覺
但係嗰時冇網上好悶
98-04
負資產燒炭
連續通縮
畢業變失業
話快樂嘅肯定係嗰陣童年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞