同唔同意00年代係香港人最快樂嘅時代?

326 回覆
707 Like 227 Dislike
咁你咪返去幫你隊MIRROR含柒囉
樓豬10後
我寧願童年唔係快樂時代

唔想係最唔快樂既年代去變大人
沙士之後樓價大跌買樓表面好似好易,但二手樓只係做到兩三成按揭咋,有本事 full pay 先輪到你買
唔認同係最快樂,但的確無而家咁差
只能話真係一代慘過一代
張學友billboard全球銷量第2,高過麥當娜叫豬肉獎笑撚到仆街照你咁講大陸D整容星仲紅過歐美日本D popstar啦13億人喎onlun99
宜家就係講緊90年代港星係香港咁細市場都可以紅到去中日韓台星馬,就算唔講音樂講電影,有咩日本影星可以衝出日本呀有邊個日本影星拍得上雙周一成朝偉劉華
三船敏郎 真田廣之 渡邊謙表示
同期投奔怒海似水流年唔提 拎成龍周星馳出黎 警察故事快餐車定賭俠可以比得上影武者 merry Christmas mr Lawrence?
OT文化都唔係97後先有啦
64 之後d 電視、戲
興晒無厘頭鳩
逃避現實去娛樂至死到
日本80 90年代就型成股東瀛風好勁
無辨法香港咁細一定只有係跟風
一係吹歐美風 一係吹日韓風
就快吹大陸民革風?
「全球銷量」高只係因為全世界都有華人姐,你問吓有幾多鬼佬識你張學友係乜水?
你真係未見識過香港80年代嗰種輝煌
你自己認為冇就係冇?
8、9十年代未流行Internet,你嗰時見過好多鬼佬聽張學友?
你自己冇見過就等於冇?

袁木夠話自己睇唔到解褲軍開槍啦
8、9十年代我自己喺歐洲真係冇見過有鬼佬聽張學友或者任何香港流行曲,你有?唔好淨係識否定人,你講你自己啲親身經驗嘅聽吓香港流行曲點揚威海外okay?
你詐睇唔到咪冇囉。有啲納粹餘孽夠話冇集中營殺猶太人,夠話係盟軍炸死猶太人多過納粹黨困佢哋入毒氣室啦
真, 90年代初
應該係80年代 特別係85打後
日本泡沫時代 熱資最後瘋狂 香港都受埋影響
記得老母禮拜六日最叻就係帶我坐車去藍田八佰伴
之後睇番wiki 原來八佰伴總部黎埋香港 仲要買起唔少香港品牌
果陣我小學 返學老師我放假旅行想去邊 人地答南丫島 我記得我識答日本
日本美學個種繁華 親和 加埋洋風 流行文化 卡通 動漫 完全席卷成個香港 我細過會以為成個世界都係咁

2000年代我覺得其實係延續依種感覺 只係多左種果陣所謂既"cyber"味
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞