儲值卡/上台資訊區(30)

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
Hk mobile果20GB幾時會送?
呢個月實名就要下月15號先有
之前買左鴨聊佳 70G 4G, 請問呢個number 轉去so sim 呢啲得唔得
可以
thanks
依加邊張年卡抵玩
valueGB 定 HKmoblie好
mysim係咪冇mnp 官網搵唔到有
點為之抵玩?養號?高、中、低數據用量?
中數據用量 主要想穩定 唔好成日load空氣就得 速度上到網睇到YouTube 唔lag就ok
ValueGB啱你要求,但比起其他偏貴
想問呢張係咪23日前要實名?買果時話2月23前開通之後都唔洗實名
但呢幾日佢係咁 sms提我實名
2月1日凡係新買嘅卡一開始用之前都要做實名登記
有,但要去門市度做
未有自助MNP
但我張卡係一月買,果時佢話呢張唔洗實名,唔知係咪老點
1月買嗰時佢冇講錯,新卡2月1號正式生效真係0宣傳 無跟進關注嘅人唔知道,2月1號開始。不過無論點 23號之前開咗卡 23號之前都係登記
啲sales實閪面
姐係我呢張唔係23前登記就會用唔到?
迫住要登
若然你張卡過咗1號先開 即係生產日期超過1年。開到卡用緊 都仍然要係23號之前實名登記,可能24號就用唔到
具體一個月用幾多數據? 5-20 GB 都可以叫係中用量

要唔要返大陸或去澳門?要就 3 萬能儲值卡 / HK mobile, 最多平 plan 選擇

So sim 雖然數據量豐富, 但間唔中會 load 空氣, 勝在最平和最多用量

value gb 主要本地用, 唔洗 load 空氣, 但正如其他巴打講, 有少少貴

abc mobile 就好過 so sim 少少, 但 120 GB 一年夠唔夠用就成疑問
得, 只要舊啲電話卡有餘額和還在有限日期內就可以, 但要留意原本 so sim 內啲電話號碼會在完成攜號轉台後消失, 如有關號碼是靚號碼, 買第二張 so sim 先好做
多謝巴打解答
新開第一個月 50GB, 之後繼續用就 60 GB 一個月, 下個月開始加價至 38, 但多左 2 日加速至 4.5 GB 和 2 日 Youtube 數據唔計入 50/60 GB 數據用量
一係上台, 一係實名, 目標都係實名, 除非唔用
但儲值卡一買後就會扣晒內值
咁係咪要入錢先可以轉so sim
value gb 主要本地用, 「搭地鐵」唔洗 load 空氣, 室內入深少少一啲信號都冇, CSL都好過佢, 但正如其他巴打講, 有少少貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞