儲值卡/上台資訊區(30)

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
屌你老濛
原來club sim 轉e sim要去指定門市搞
想問如果我攜號轉台去sosim
係等待期間本身張sosim個33蚊plan係咪會用唔到?
可以用
自己mnp, clubsim定自由鳥穩陣D?
用黎過冷河用,
跟住會轉去diy
下個月頭 smartone 完約,想轉去sosim, 想問現家係唔係可以喺apps轉定台先?
可以
想用eSim,本身用緊3萬
可唔可以過冷河再去3 DIY

3 DIY個網站只顯示可以實體sim
實體可以之後比28蚊轉esim

不過聽人講可以買一張esim 版,再㩦號轉就唔使比手續費,唔知係咪真係得
畀28蚊搞到都🆗嘅,都係畀一次啫
都係既
之前見有人問過3 DIY CS話3 DIY esim唔可以MNP走,即係一係世用佢,一係用完就掉,唔知而家係唔係都係咁
我覺得唔會,實體sim轉到既話,esim 都應該可以
以前有巴打答過
佢email 俾你個qr code 可以用黎當做大卡mnp

不過唔sure 係咪真係可以咁做
自己問清楚cs 最好,可能policy 變左都未定
歡樂時段有冇年卡? 定要個個月增埴? thxthx
要預番3個工作天

上個月幫屋企人轉SOSIM經驗係
CMHK 11月10號截數日,11月6號SOSIM開卡攪MNP SET 10號生效

11月10號生效
洗唔洗實名認證?
有實
反正遲早都要
想幫屋企人(通常都只係用whatsapp, 有時用GOOGLE MAP導航) 轉落d平plan / 儲值卡, 應該揀邊張無咁有鑊氣?
本身用緊家庭plan, 除番百幾蚊.. 但佢只係用幾百mb
過冷河黎講,邊隻儲值卡最容易可以自己上網做mnp?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞