儲值卡/上台資訊區(30)

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
3年最平好似得168 3個張
我啱啱去完日本用iphone+my3都試過咁,你可以試下熄左talk on wifi,同洗左啲vpn有關嘅app或setting(例如wamazing),我就係咁攞得返signal啦
如果加到咁,可能用埋下個月,張SoSIM唔要啦,買張新MySim黎用,因為都係$88/120GB
我落機開電話見到3diy + wamazing雙卡都攞唔到signal就估 wamazing嗰千年apn setting可能有關(幾年前wamazing卡響iphone已經係用呢個setting file),於是洗曬啲相關野,再開機就有signal
之後我就只係響android機用wamazing卡了
批sosim一加加5蚊個位真係奇才
希望幫到上面收唔到signal嗰位巴打,3diy卡冇咁差,我買佢個年plan 12gb響日本用都ok,收sms都好快
clubsim用漫遊完全龜速
唔該囇樓上咁多位巴打
我跟住照做囇,都係fail。唔知關唔關我係札幌事,返到香港係ichat到屌下個CS先手動搜台,docoko, SoftBank, kddi試囇都係無反應
即係3diy係外地係收到sms?係咪free?
下次#1要改sosim 33做38
感謝
上ichat 搵幫手啦,有人係hkepc 講旅行嗰時同ichat講,旅行期間有返singal。
收到sms的,所以可以用嚟旅行移民
今日本身係上台既number mnp左去hkmobile正常使用中
想去csl度搞實名但係彈左sorry this mobile number is not assigned to a csl user出黎
即係點
係咪要等多幾日先
原來去錯地方登記
無事了
同埋33蚊plan 冇左歡樂時段
唔洗完約一個月前轉,一兩日前轉就得
如果驚嘅,可以打去cs個度問清楚
33已成歷史
Sosim 30日plan 28號到期,即係就算我自動續都仲可以33蚊續多個月?之後再轉90日用埋啲餘額算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞