儲值卡/上台資訊區(30)

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
DIY自動增值係有呢個伏
以前都講過
前後會差7日左右
你嗰個$120 plan係唔係第一年完咗而家係第二年?如果係,咁好大機會係因為喺第二年開始時自動增值咗$120去繼續用呢個plan,雖然個plan係365日,但增$120只將卡到期日由增值當日計延長半年,所以就會出現plan未到期但卡已經到期呢個情況

3 DIY喺前年推出時已經有人提出呢個問題,當時亦確認會出現你呢個情況,所以玩得3 DIY嘅$120年plan就最好自己搞個增值,唔好用佢個自動增值
想知轉咗sim卡之後Apple Watch點搞
diy嘅$270年卡plan係咪無呢個問題?

轉台落儲值卡?Apple Watch esim 只有上台
會,如果你下年增值日期早過你完plan時間

個plan365日,入200又係365日。如果你早左10日入錢下年就會早10日到期但都仲係未完plan
依家明明儲值卡已經實名
都要keep大卡先可以mnp或者補領
算唔算on9
database只for長官享用
啱啱測試咗,ValueGB 吾扣分鐘
唔該巴打咁幾正喎,可以飛落張data 卡度唔使用咁多分鐘
唔好將簽約上台(實名)同儲值卡實名撈埋

實名呢件事網絡商有執行義務,冇查閱權,只有執法部門先有,所以唔好以為實咗名後網絡商可以用呢樣嘢做戶口查證

如果明刀明槍咁做(MNP唔要求出示大卡,可以用身份證替代做卡主證明),萬一有人向執法部門投訴,話網絡商私下用實名登記呢樣嘢做非警察要求嘅身份驗證,咁網絡商就上晒身
咁執法部門有權即係以後冇keep大卡去差館就一定搞得掂?
搞掂咩?轉台?
報失
報失一向都係去警署報案開file攞報案紙,再拎住報案紙去網絡商補sim卡,未實名前都係咁做,實名後相信都無變,但某啲儲值卡係無補卡服務,例如Simplifly
自己幫張咭影定相,遺失就 MNP 轉台算
咁係咪逼住要同一日續plan續卡?
你意思係1張養no. 1張用數據?
甘分開兩張係咪又多樣野煩?
SoSIM上台伏唔伏?
用儲值卡好處係同上台卡比慳唔少,再平啲就行雙卡咁玩,但就唔懶得,如果覺得處理2張卡係煩,咁我提議你上番台,個個月科水唔使煩,我代一眾用儲值卡嘅用家多謝你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞