儲值卡/上台資訊區(30)

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
轉咗3diy好後悔,日日都10幾個衛生署、順豐電話☎️我DLLM,block極都有
咁你應該轉去SmarTone系既卡
好似包基本來電管家
新number 定mnp?

而家都係用機gen number 去搵目標
試到打得通就會繼續打
只要你聽過一次就入list,陸續有黎

除左7 字頭同4 字頭,應該好難避到呢d 電話
Mnp
咁唔關diy 事啦
可能關事呢,可能佢認為有啲詐騙集團知佢轉咗3 DIY,又知佢幾時MNP,MNP前唔打住,等佢MNP後先勁打俾佢呢,不過都唔可以排除佢個號碼俾3 DIY賣咗俾啲廣告公司,而3 DIY叫啲廣告公司等MNP去咗3 DIY後先用個號碼呢
無錯,打通一次就越來越多越密
最慘係9、6普通號碼,唔可以唔聽
小鴨+Samsung內置Hiya基本上冇咩廣告電話突破到防線
無知一問
3DIY可以用支付寶增值?
見佢有增值獎賞
可以
要裝app先用到?海外用唔用到?
我見佢官網又冇教點用
https://www.valuegb.com/service-site/ValueGB/tc/local_prepaid_238.jsp?1_Year_Data_Pack
自己上薯嘜服務計劃及儲值咭>增值服務>(簡易版)服務
不過呢啲嘢係講database夠唔夠大夠唔夠新
呢類自閉服務嘅準繩度隨時仲衰過hkjunkcall
最好唔好太信
來電管家以前用過
Ok既
不過我個電話號碼本身唔係太多junk call
想問下Hk mobile mnp
係咪一定要落食蕉中心搞?
用緊張3萬 唔見左張大卡 有冇影響
thx
就係睇佢都唔明先想問下
不過諗諗下都係裝個app算,費事搞咁多野
咩奬?
呢個真係基本操作
影完係咪可以dump咗佢
我反而係:

1) A number 由SMT (上台) > 3萬, 以前成日收到假衛生署假順豐, 轉咗之後少咗
2) B number 由ClubSIM > SMT (上台), 轉入SMT 之後, 就成日收到假衛生署假順豐假安心...
依家仲有冇儲值咭係唔使實名認證
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞