儲值卡/上台資訊區(30)

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
好似1星期
但我嗰時申請話我填錯資料
再遲多兩三日
明白,多謝解答
全程3網直接做mnp?
3 App
3萬係咪續期唔抵玩? 要過冷河 再買新卡用?
諗緊用3萬 需唔需要做mnp
請指教
再睇多少少資料 想問下我有冇理解錯
3萬用信用卡增值$65 plan 係數據plan + 咭都續一年

唔同sosim/ diy果種計法 (plan 未到期 卡會先到期)?
同問,diy年卡如果plan未到期但卡到期點算?無理由半年就要增值$270 1次
$65續一年都ok喇 , 再另外加張數據年卡一齊用
想問下3diy 年plan 120蚊包唔包短訊收發
因為都係想keep 住電話號碼 作日常通話同銀行service 用
收短訊不嬲都免費,發就要另外收錢

要留意MNP揀$120 plan可以用一年,但第二開始如果想keep號一年要增值$200,可以唔使開plan但上唔到網,同埋打電話要扣錢,所以3 DIY並唔係養號首選
3萬增值$50或以上(增值可以用2款專用增值券,或者支付寶)可以延長卡到期365日,但數據到期日不能延長

數據、卡到期日係分開計,即係同SoSim、3 DIY一樣
如果只想延長半年,可以只增值$100,另外增值$20亦可延長30日,$50就延長90日,但延長係由增值當日開始計,唔係疊加
增$200吾開plan有咩用
增$100有幾多GB?
佢話keep號碼
唔該晒 仲以為下年都係比120蚊去續個plan
唔使續plan,但要增值$200先可以keep個號碼一年,所以3 DIY唔啱養號
可行,但貴
請教diy$270,100G年plan,張卡係咪一樣有效期1年?

如果未夠1年已經用盡100G,係咪可以即時俾$270張卡再續1年?
最先消息,激可以$0轉台走人
valuegb 同卷增值會唔會底D?
小器通大發慈悲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞