elden ring 定 God of war

234 回覆
1089 Like 194 Dislike
嗰啲更加唔會追求白金啦
Er 由一開始到爆機
每隻boss都有幾招delay 斬
打到燥同悶
個人都係鍾意隻狼同戰神呢類
夠爽快 parry 易
爽得黎又唔會無腦
gow 3
講開白金 我都有白以下幾隻遊戲:
dark soul 1,2 隻狼 bloodborne elden ring
仁王1,2 gow 4,5
唯獨是dark soul 3無白金 太麻煩

不過上面講仁王 不過白仁王2真係易過仁王1嘅 仁王2煩在要集齊啲魂核同鑑定茶器 而仁王1最煩係要刷錢
個個都講GOW3
但個人覺得計埋故仔就GOW2先係最正
仁王1好似最煩個盃係鍛造乜乜柒柒
講難易啫
魂系都普遍5%up白金
講下單機動作game Dmc得0.幾%
唔係你覺得er贏?
上面啲人講緊戰神4完勝er喎
我覺得全面比都係er贏,但如果你覺得故事都er贏真係吹大左
刷野level game 唔好玩, arpg 最正係隻狼, 打boss 靠實力
欣賞你留言夠大膽
一野ban鳩哂 Dark Soul系列, Bloodborne 同 Elden Ring
戰神隻隻王得3,4招仲要咁鬼明顯都唔無腦咩大王隻隻一take 過 中boss 每次新型態改少少其實都係一樣 好公式化打起上黎 只有暴力嘅爽
隻狼完全唔同level 流暢同埋真係要攻略啲boss
幾隻出名既動作遊戲白金率都偏低,不過唔少有個通病係要你咩難度通關/拎咩rank之類,但係又冇得stack上去,逼你至少打幾轉,雖然d 流程唔算長,但重重覆覆咁打都唔係幾過癮
唔係話er 唔好玩, 我都玩左100個鍾, 但有馬又可farm 真係容易左, 隻狼 vs er 一定係隻狼好玩,同埋畫面意景都好正
巴打堅料
打呢堆game白金仲難過好幾隻魂系
上集gow玩所謂解謎扔斧頭扔到我棄左game
利申:玩新同舊版bio都唔咁
咁都叫多?
問過ubisoft未
Ubi 白金唔洗全收集品
純粹psnprofile既stat黎,唔係我拎既盃
我拎既白金得dmc2-5同忍者外傳MC 1-3
dmc1 差1個收集盃,其他都係玩過1次hard code就冇再研究
不過其實肯睇攻略既話又唔算好難,比多d時間應該大部份人都做到
魂系我冇玩過所以對比唔到邊個難d,但係我覺得魂系同act好唔同,唔應該直接比較
DMC 既combo system
複雜到喊wor
同埋係成隻game 既精髓

如果淨係碌碌碌,劈

同無玩過隻game 無分別
DMC重點係Style play
你撚得掂瘋狂轉武器連技嘅話,真係好型
冇錯,DMC根本係格game底黎
淨係本身既combat system已經好複雜,仲有d人研究有咩cancel之類既technique
得罪講句,魂系既操作對比DMC簡直係殘廢,單手過魂系game見得多,你見唔見有人DMC3/4/5可以單手過DMD
Dmc V係第一隻我覺得手制d制唔夠用既動作驚
今集太多武器, 轉到傻, 如果有pro手制玩就好少少
加埋機背制會好好多
所以成日吹奏魂系好難打嘅
一律建議玩下 DMD mode, 甚至新嘅 Hell And Hell mode
戰神係好game
但你屌我都話
歐美game既feeling好似近十年都跳唔出個框框
大部份好game都係偏向多項選擇決定唔同結局
但睇返日系game好似不停求進咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞