北海道圍爐區4

1001 回覆
19 Like 0 Dislike
第一日拎車去支芴湖
第二日直去二世古滑到星期六下就去洞爺湖
第七日去機場浸兩晚滑五日
女朋友想轉去洞爺同埋想係小樽stay一晚
如果我睇完冬祭唔stay 係旭川 去富良野stay 2日會唔會好啲
我有提議過不如札幌做base 之後即日來回旭川 富良野個啲 但佢又覺得日日咁搭車來回好似有啲無謂
如果個行程咁樣 我會唔會自駕好啲
12月3號出發去北海道諗住去滑雪(二世古/富良野), 到而家仲係冇雪, 點算好
如果最終去唔到滑雪, 可以去邊度好?
暫時預會有小樽, 札幌市中心, 旭川動物園, 之後就唔知仲有D咩地方好去
同埋想問下 有冇D咩推介好食呢?

真係近洞爺湖?
睇你day4幾點開始玩囉 一日冇話唔得
唔浸既地獄谷可以skip
東京我唔敢講,但真係覺得札幌多靚女過大阪。
原來係咁
現在戴哂罩,仲多
見kkday有一日團
聖誕樹 +美英白鬚瀑布 +青池 + 富良野精靈
300幾蚊一日 好底屌咁 車費都唔止
雖然青池同白鬚去過好似好on9咁

其實最想就富良野 冰釣/雪上摩托/行走 早上加上午各半日
接近晚上就去精靈屋+歡寒村

但我並非自駕遊
有冇巴打些牙下 咁樣安排好唔好? 都係jointour?
另外想閣下去過稚內既巴打 如果早上6點到晚上6點夠哂時間行同睇野啦?
防波堤 / 到港市場 /稚內公園 / 野寒布公園 / 郵局

仲有冇咩介紹食同玩
我8號呀,9號走
冇話唔得

不過你幾點出發?我唔知你咩時候去,北海道冬天四點落太陽,五點可以全黑,揸車有冇問題?

同一個問題,day 2 話小樽一日遊,但你 list 出嚟嘅景點除咗朝里站喺小樽,其餘都喺札幌市內
yeah
我就係join左呢個day tour
香港人導遊
宜家都度緊 因為青池 白鬚 都去過 其他就未去過
你覺得好唔好個tour?
想問下有無人會plan去outlet
去邊個好?
rera 差d, 近機場

一定係北廣島三井啦!
2/12 手稻滑雪場 單板
有冇人有興趣一齊學?
book 左台灣教練 暫時2人學
8號未到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞