北海道圍爐區4

1001 回覆
19 Like 0 Dislike
請問知唔知邊到有得食提燈
想問各位巴有冇行程介紹
有兩日係函館,但諗唔到有咩行程
ノースライナー係旭川既高速巴士
要去糠平巴士站既營業所買車票
不過51係普通巴士
都係去帶廣

Mikunitoge pass即係三国峠
超詳細 我打錯左少少 我知51係官方帶廣車
咁糠平巴士個個係咪正常都買到? 都上到車?
普通巴士呢,首先攞整理券,落車時按照整理券上面既數字,俾返相應既車錢,幾多錢就喺螢幕上顯示

至於高速巴士,同職員講你要去邊同埋一啲個人資料,再俾車錢
明白我意思 洗唔洗一早去巴士 營業所買左先?
因為唔想成日搬嚟搬去住好多地方
又係我 我諗住搭札幌》稚內 通宵巴士 我都睇過邊個搭
6點會到稚內 。

但佢要打電話預約可以點搞
我20到北海道
但25 23:00先想搭
去埋啲咁山卡啦地方
Google 都顯示係十勝巴士既路線咪上十勝巴士官網睇下

https://www.tokachibus.jp/rosenbus/timetable/?lang=zh-tw

呢啲路線巴士同一般日本坐巴士方法一樣
排隊上車
記得上車搣飛仔睇住飛仔號碼對照返車上燈箱號碼落車時入返個價錢就OK
唔好諗住架巴士一定有錢找我試過無
帶廣好似冇咩搞 之前市內都行過下
糠平呢到又有溫泉又可以行冰湖 有條橋睇下
宜家仲諗緊點搞好 麻煩哂巴打
請教下大家 如果我香港飛大阪 再轉機 札幌
咁visit japan web個航班應該填邊架機?
岩岩去完番黎..
道央大雪到痴線
同埋有無巴打試過喺resort liner個網book package

封confirmation letter勁hea,好無安全感
我都係wo 係咪大阪呢?應該
我暫時都填左大阪
之前租Aqua 4驅都無滑過
回程可以纜車落返黎搵reception call的士

有雪既有珠山
應該2月10幾
今日問左啲local就話大雪無乜野睇架啦
如果想去可以美瑛搭的入去叫司機等你十分鐘跟住出返黎
我見依家啲五點半馬路就已經幾黑下
唔知2月會唔會好啲
內陸機基本上預早30-40分鐘就得

不過帶兩老既話 比我都揀直航新千歲 skip左函館算
red eye真係不了
少左日咪直接早一日出發補返好過啦
係咪札幌味之大西?
有沒有成人團去薄野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞